CRNOGORSKA PARTIJA: Novi javni šamar čelnicima Nacionalnog saveta Crnogoraca od državnih organa Srbije!
Foto: PROMO

oštro SAOPŠTENJE

CRNOGORSKA PARTIJA: Novi javni šamar čelnicima Nacionalnog saveta Crnogoraca od državnih organa Srbije!

Navodi se da je savetu dostavljen dopis da postupi u skladu sa Zakonom i potpisanim ugovorom

Objavljeno:

Sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine Vlade Vojvodine otkrio je da Nacionalni savet Crnogoraca u Srbiji dve godine krši ugovorne obaveze i dobijena sredstva za razvojnu delatnost ne troši namenski već ista zloupotrebljava, navodi u saopštenju Dušan Žugić,

potpredsednik CP zadužen za odnose sa Nacionalnom savetom i crnogorskim udruženjima.

U saopštenju se još navodi kako je pod pretnjom budžetske kontrole, vraćanja novca sa zateznom kamatom i prekida daljeg finansiranja od strane AP Vojvodine, savetu dostavljen dopis da postupi u skladu sa Zakonom i potpisanim ugovorom.

- Uskraćivanjem transfera sredstava, koje po ugovoru sa pokrajinom savet dobija za razvojnu delatnost, čelnici Nacionalnog saveta su aktivno i sa namerom urušili rad jedinog crnogorskog amaterskog pozorišta u Srbiji (Kruščić), i pokušali da spreče održavanje Smotri recitatora na crnogorskom jeziku za učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije AP Vojvodine (Lovćenac). Reakcija Pokrajinskog sekretarijata je novi javni šamar crnogorskom nacionalnom savetu od strane institucija države Srbije. Nedavno su, zahvaljujući reakciji Agencije za borbu protiv korupcije i Ministarstava finansija i državne uprave, čelnici saveta zaustavljeni u nameri realizovanja internog konkursa od skoro 3,5 miliona dinara i prebacivanja sredstava na račune sopstvenih udruženja u kojima su osnivači i ovlašćena lica - navodi se u saopštenju Crnogorske partije.

foto: Promo

Oni podsećaju da je u prošloj godini Savetu više od šest meseci bilo blokirano finansiranje od strane države Srbije zbog brojnih kršenja propisa ex predsednice Gordane Doknić.

- Nakon njene iznuđene ostavke pečat saveta, na sednici sa sumnjivim legalitetom, preuzeo je Miodrag Becić koji je došao u apsurdnu situaciju da, suprotno zakonu i statutu Saveta, od trenutka preuzimanja funkcije za osam meseci nije održao nijednu sednicu, niti imao kvorum za bilo kakvu odluku. Za to vreme bez usvojenog Finansijskog plana za 2018. godinu, koji je zakonska obaveza, potpisao je isplatu više miliona dinara za putne troškove i ugostiteljske usluge. Jedan od plaćenih ugostiteljskih računa izosi neverovatnih 600.000 dinara ili preko pet hiljada evra - navode u saopštenju.

Bonus video:

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, Espreso intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.