NOVI MINISTAR FINANSIJA: Na kritike ću odgovarati rezultatima, hoću da obezbedim BOLJU BUDUĆNOST za našu decu (VIDEO)
Foto: Printscreen/ RTS

GOSTOVAO U DNEVNIKU

NOVI MINISTAR FINANSIJA: Na kritike ću odgovarati rezultatima, hoću da obezbedim BOLJU BUDUĆNOST za našu decu (VIDEO)

Cilj je, ističe, da budžet bude što veći

Objavljeno:

Siniša Mali je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da mu je jedan od planova da održi makroekonomsku stabilnost te da se udeo javnog duga u BDP-u smanji ispod 50 odsto

Kaže da je stupanje na funkciju ministra finansija drugačija vrsta izazova nego stupanje na mesto gradonačelnika Beograda jer je finansijska situacija tada u Beogradu bila drugačija nego finansijska situacija u Srbiji danas.

- Kao gradonačelnik nasledio sam rekordni dug Beograda, milijardu i dvesta miliona, rekordan deficit od 20 odsto. U protekle četiri godine smo se dobro nosili sa tim, budžet grada je stabilizovan. Republika ima drugačije trenutno stanje – naše javne finansije su stabilizovane, tri godine unazad imamo suficit, učešće javnog duga nam je ispod 60 odsto, a bilo je preko 70 pre nekoliko godina - napominje Mali koga je ranije danas Skupština izabrala za novog ministra finansija.

Siniša Mali kaže "uz svo dužno poštovanje prema prethodnicima" da posao ministra finansija nije da sačuva državnu kasu već da je uveća kako bismo, dodaje, deci obezbedili bolju budućnost.

Cilj je, ističe, da budžet bude što veći.

- Najveći izazov mi je da stopa ekonomskog rasta bude što viša. Sjajna je vest za građane Srbije stopa od 4,5 odsto, želimo da tako bude i nadalje. Želim nove kilometre auto-puteva, nove fabrike, da smanjujemo nezaposlenost. Hoću da se borim za svako novo radno mesto. Moja dužnost će biti da obezbedim novac za sve to u budžetu. Sve se meri time koliko je životni standard veći - naglašava ministar.

Odgovarajući na pitanje kako se nosi sa kritikama opozicije, Mali je rekao da mu one uopšte ne smetaju.

- Kada bih se bavio kritikama, ne bih radio ovaj posao za koji sam plaćen. Na kritike ću odgovarati rezultatima rada. Građani Beograda su rekli šta misle o tim kritikama na izborima u Beogradu.

Sa istim žarom baviću se i Srbijom i problemima Srbije. Ova zemlja treba da bude zemlja u kojoj će naša deca da ostvare svoje snove a ne da putuju u "neke Australije" - ističe Mali.

Bonus video LUDILO NA MILOŠEVAČKOM JEZERU KOD VELIKE PLANE: S nožem zabodenim u leđa prebačen u bolnicu, napao ga besan pecaroš! Skakao i bacao kamenje pored štapa, a onda mu ključeve kola bacio u jezero

(Espreso.co.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.