Ana Brnabić zvanično predala Siniši Malom dužnost ministra finansija!
Foto: Beta/ Slobodan Miljević

ZVANIČNO

Ana Brnabić zvanično predala Siniši Malom dužnost ministra finansija!

Za njegov izbor u Skupštini Srbije glasala su 154 poslanika, protiv je bilo 30, od 184 prisutna poslanika koliko ih je glasalo

Objavljeno: 20:30h

Novoizabrani ministar finansija, Siniša Mali, preuzeo je danas dužnost od predsednice Vlade, Ane Brnabić, koja je obavljala funkciju v.d. ministra finansija od 16. maja.

Nakon što je položio zakletvu u Skupštini Srbije, Mali je preuzeo dužnost u skladu sa zakonom i procedurama i uz prisustvo notara, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predsednica Vlade je Malom uručila Izveštaj o stanju u Ministarstvu i upoznala ga sa organizacijom u resoru, postavljenim ciljevima i budućim obavezama.

Novoizabrani ministar finansija, Siniša Mali, izjavio je da će nastaviti rad na ekonomskim reformama i očuvanju finansijske discipline.

Siniša Mali na preuzimanju dužnosti ministra finansija
Siniša Mali na preuzimanju dužnosti ministra finansija foto: Beta/ Slobodan Miljević

On je istakao da će aktivno raditi na ubrzanju privrednog rasta i unapređenju ekonomskog ambijenta u Srbiji, naglasivši da je ponosan što je deo tima premijerke Ane Brnabić.

Podsetimo, Siniša Mali izabran je danas za novog ministra finansija, posle čega je položio zakletvu pred poslanicima srpskog parlamenta.

Za njegov izbor u Skupštini Srbije glasala su 154 poslanika, protiv je bilo 30, od 184 prisutna poslanika koliko ih je glasalo.

Polaganju zakletve prisustvovala je premijerka Ana Brnabić i ministri Nebojša Stefanović, Rasim Ljajić, Branislav Nedimović, Nela Kuburović, Zorana Ðorđević, Aleksandar Antić, Slavica Ðukić Dejanović, Zlatibor Lončar, Aleksandar Vulin.

Mali je na mestu ministra finansija zamenio Dušana Vujovića, koji je podneo ostavku iz ličnih razloga.

Izborom Malog za ministra finansija, završeno je redovno prolećno zasedanje, koje je počelo 1. marta, uz himnu Srbije i Gardu.

Bonus video DAN SRPSKE DIPLOMATIJE: Dačić ugostio ambasadore i medije! Pogledajte ATMOSFERU

(Espreso.co.rs/ Agnecije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.