KONAČNO SLOŽNI U JEDNOM: Dveri, DSS i SRS najavili protest zbog festivala Mirdita, dobar dan!
Foto: Beta, Milan Obradović, Fonet

protest

KONAČNO SLOŽNI U JEDNOM: Dveri, DSS i SRS najavili protest zbog festivala Mirdita, dobar dan!

Cilj festivala je da se susretima predstavnika dve društvene i kulturne zajednice podstaknu promene i stvori tradicija saradnje

Objavljeno:

Omladina Srpskog pokreta Dveri i omladina Demokratske stranke Srbije održaće zajednički performans "Mirdita, laku noć" sutra ispred Doma omladine Beograda u znak protesta povodom početka festivala "Mirdita, dobar dan", čije je otvaranje zakazano za 30. maj, saopštili su danas iz pokreta Dveri.

Uz predstavljanje umetnika i izvođača, predstavnika moderne kosovske kulturne scene, cilj festivala "Mirdita, dobar dan" je da se susretima predstavnika dve društvene i kulturne zajednice podstaknu promene i stvore tradicija saradnje, kojom će posredno biti dat doprinos trajnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Inspiracija za festival je Bekim Fehmiju, Albanac, beogradski, jugoslovenski i svetski glumac koji predstavlja simbol jedinstva i raskola, ali i mogućnost povezivanja dva kulturna prostora u jedinstvenu celinu.

Festival "Mirdita, dobar dan!" zvanično će biti otvoren 30. maja projekcijom filma "Martesa" (Brak), reditelja Blerta Zeqiri u beogradskom Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Tokom četiri dana festivala biće održani i nastup Ansambla "Zanat", izložba "Između sna i realnosti", tribina "Kosovo-Srbija: Šta smo jedni drugima", a biće izvedena i predstava "Cope Cope".

Zastava samozvane Republike Kosovo
Zastava samozvane Republike Kosovofoto: Profimedia

Srpska radikalna stranka takođe se protivi manifestaciji i 30. maja će biti tamo gde se oni okupljaju.

- Nema sumnje da ćemo 30. maja biti tamo gde se oni okupljaju i svim silama sprečiti da se širi bruka i insistirati da se na tom mestu brani Ustav Srbije. Od toga nećemo odustati - kazao je ranije Miljan Damjanović poslanik SRS novinarima u Skupštini Srbije.

BONUS VIDEO: Iz Vranja ispraćeno 177 pripadnika dve jedinice Četvrte brigade Kopnene vojske u mirovnu misiju u Liban (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.