ČINI MI SE DA NE POSTOJI VOLJA: Stefanović o ubistvu Olivera Ivanovića
Foto: Beta

da li će se rešiti?

ČINI MI SE DA NE POSTOJI VOLJA: Stefanović o ubistvu Olivera Ivanovića

Stefanović je ukazao da nema razmene podataka u vezi sa time i apelovao na Euleks da se ozbiljnije uključi u rešavanje tog slučaja

Objavljeno: 27.05.2018. 15:43h

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je Srbija zainteresovana da se reši ubistvo Olivera Ivanovića.

On je istakao i da ne vidi i spremnost prištinskih vlasti.

Stefanović je ukazao da nema razmene podataka u vezi sa time i apelovao na Euleks da se ozbiljnije uključi u rešavanje tog slučaja.

Upitan ima li rezultata istrage o ubistvu Ivanovića, Stefanović je rekao da je to tužilačka istraga, ali da se Srbija trudila da pozove Euleks, Kosovsku policijsku službu i međunarodnu zajednicu da izvrse pritisak da istraga ide brže, kao i da se intenzivnije razmenjuju podaci kako bi se otkrile ubice i organizatori što, kaže, nije slučaj.

Oliver Ivanović
Oliver Ivanović foto: Beta

"Srbija je zainteresovana da se ovo ubistvo reši i nemamo prepreku da u tome učestvujemo, šta god treba da uradimo da do toga dođe, međutim, ne vidim želju druge strane", rekao je Stefanović novinarima. On je dodao da su se u prvim danima posle ubistva, iz Prištine čule političke floskule i insinuacije, kako bi se loptica prebacila na Beograd.

"Kada nema istrage, rezultata, nema snimaka, nema razmene informacija, nema ničega, čini mi se da ne postoji volja druge strane", rekao je ministar. Stefanović je apelovao na Euleks da ozbiljno shvati ulogu koji ima na KiM i da se na najozbiljniji način uključi u rešavanje tog slučaja. "Mi ćemo prihvatiti svaki poziv, učestvovati na svakom sastanku, da pokažemo da su naša policija i tužilaštvo, koje vodi istragu, zaniteresovani da se ubistvo reši. Nažalost, spremnost druge strane ne vidim i nisam siguran da li će je biti", rekao je Stefanović.

Bonus video: 

INCIDENT NA NOVOM BEOGRADU: Policajac bahato nasrnuo na vozača džipa

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media