PRAVI SUPERMENI SRPSKE POLITIKE: Ovi političari su glavu stavljali tamo gde niko ne bi nogu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić, Damir Dervišagić, Marina Lopičić, Ilustracija/Espreso.co.rs

avengers: infinity war

PRAVI SUPERMENI SRPSKE POLITIKE: Ovi političari su glavu stavljali tamo gde niko ne bi nogu! (FOTO) (VIDEO)

Bili su tamo kad je to bilo potrebno...

Objavljeno:

Mišljenja o srpskim političarima su podeljena. Na jednoj strani zamera im se sve i svašta, a na drugoj su oni koji ih nekritički obožavaju.

Međutim, jedna stvar koja spaja političke oponente jeste da su neki od njih uvek spremni, kad se nađu u nekoj kriznoj situaciji, da pritrče u pomoć.

Predsednik Srpske desnice Miša Vacić tvrdi da je spasao jednu baku u Bulevaru Zorana Đinđića na Novom Beogradu.

Sve se desilo u blizini jedne osnovne škole, kad je, kako je rekao, šetajući psa video kako jedan mladić davi stariju gospođu.

foto: Dragana Udovičić

- Išao sam im u susret i iz daljine mi najpre nije bilo jasno o čemu se radi. Međutim, kad sam čuo da žena viče "upomoć" požurio sam ka njima. On je u tom trenutku toj ženi strgao zlatan lančić s vrata i pokušao da joj otme i torbu. Dok sam trčao ka njima glasno sam vikao "šta radiš to, bre" i onda se on dao u beg" - objasnio je Vacić.

Kako je rekao, kad ga je stigao, uhvatio ga je i rekao mu da stavi ruke iza leđa, odveo ga do obezbeđenja koje je bilo u blizini, i rekao komšijama da zovu policiju, koja ga je po dolasku uhapsila.

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila na novosadskom putu poginula je jedna devojka, a više osoba je povređeno.

Kamion je naleteo na kolonu vozila koja je bila zaustavljena, a u udesu je učestvovalo više osoba.

foto: Filip Plavčić

U spasavanju je učestvovao i Saša Janković, lider PSG, koji se našao na licu mesta.

Janković nije želeo previše da komentariše ovaj nemili događaj, ali se zaustavio i ponudio svoju pomoć prilikom spasavanja ljudi.

Međutim, ova dva nova primeri nisu jedina.

Sećat li se kad se 2013. godine ministar saobraćaja Aleksandar Antić našao na auto-putu Niš-Beograd kod Velike Plane, gde se dogodila nesreća kada je vozač kamiona izgubio kontrolu nad teretnjakom i udario u drugi automobil?

foto: Printscreen

Pošto se Antić slučajno zatekao na licu mesta, odmah je pritrčao u pomoć, a srećom, tom prilikom vozač automobila prošao je samo s posekotinama.

foto: Fonet

U akciji spasavanja 2015. godine našao se i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji se uključio u filmsku poteru, tokom koje je uhapšeno troje Francuza, koji su u naselju Braće Jerković iz ruku majke kidnapovali dvogodišnju Mašu Prenković.

Ministar Stefanović se slučajno zadesio kod Sremske Mitrovice u trenutku kada je stigla vest da je devojčica oteta.

Priključio se poteri i prisustvovao spasavanju male Maše.

foto: Printscreen

Spasilačke podvige imao je i sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a jedan koji je ostao upamćen se desio 2014. godine, dok je Vučić bio prvi potpredsednik Vlade. Tad je zajedno s ministrima odbrane i saobraćaja stigao na mesto drame, kada je na auto-putu kod Feketića bilo zavejano više od 1.000 zavejanih ljudi.

On je tada naložio angažovanje još vojnih i policijskih helikoptera i dopremanje vode i hrane ljudima koji su na tom mestu bili zarobljeni više od 16 sati. A, sam je lično učestvovao u spašavanju zavejanih putnika, spasao je jedno dete iz snežnog smeta kod Feketića. Video i fotografije u kojima Vučić spasava dete bili su prava senzacija u medijima.

Bonus video:

Nikola Nikodijević, Espreso intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.