Ova poslanica predložila je da se novac od kockarnica i kladionica izdvaja za LEČENJE OBOLELE DECE: Od 146 poslanika samo troje je glasalo ZA!
Foto: Dragana Udovičić, Tviter

sramota

Ova poslanica predložila je da se novac od kockarnica i kladionica izdvaja za LEČENJE OBOLELE DECE: Od 146 poslanika samo troje je glasalo ZA!

Zašto bi tamo neka bolesna deca zanimala poslanike u Skupštini Srbije...

Objavljeno:

Poslanica Marinika Tepić već dve godine u Skupštini predlaže da se na dnevni red stavi izmena Zakona o igrama na sreću i da se jedan deo prihoda od kladionica i kockarnica izdvaja za obolelu decu kojoj je potrebno lečenje u inostranstvu. Međutim, za ovaj predlog u Skupštini glasalo je samo troje poslanika ukupno.

Na društvenim mrežama podeljeno je glasanje za ovaj predlog, i na njemu se jasno vidi da od ukupno 146 poslanika nije glasalo 143.

Tepićeva za "Espreso" kaže da već dve godine godine traži da se značajnija sredstva preusmere za lečenje obolele dece.

- Tom izmenom Zakona o igrama na sreću već dve godine tražim da značajnija sredstva od taksi od poker aparata, kladionica, kockarnica preusmere za lečenje stanja i oboljenja koja se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji. Umesto da decu i odrasle lečimo sms porukama i humanitarnim koncertima, uvažavajući humanutarni kao izuzetno plemenit, ali ovde je reč o postojanju sistemskog rešenja - kaže Marinika.

Prema njenim rečima, ministar Lončar joj je prvi put odgovorio da novca ima dovoljno.

- Kada je i nakon toga postalo jasno da se ništa nije promenilo i da smo i dalje prepljavljeni vapajima i apelima roditelja i porodica za pomoć u lečenju njihovih najmilijih, ja sam nastavila sa ovom inicijativom. Sada javnog odgovora uopšte više ni nema, još gore, ignorisanje kao odgovor. Vidite i sami - rekla nam je Marinika.

Bonus video:

Nikola Nikodijević, Espreso intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.