OTKUD MIŠA VACIĆ NA PROSLAVI DANA ŠKOLE MEĐU OSNOVCIMA? Roditelji zabrinuti i uznemireni!
Foto: Printscreen/N1

zašto je pozvan?

OTKUD MIŠA VACIĆ NA PROSLAVI DANA ŠKOLE MEĐU OSNOVCIMA? Roditelji zabrinuti i uznemireni!

Slike su uklonjene sa Fejsbuk grupe škole

Objavljeno:

Stranačko delovanje u školskim prostorijama strogo je zabranjeno pravilnicima škole, ali i konvencijom UN o pravima deteta. Redakciji N1 zato su se javili roditelji, čija deca idu u OŠ "Jelena Ćetković" da pitaju kako je Miša Vacić završio na proslavi Dana škole i zašto se, kako kažu, deklarisani nacionalista fotografisao s učenicima? Predsednik novoformirane Srpske desnice tvrdi da je cela priča "pucanj u prazno".

Dan škole, osnovci, društvena igra "Bitka na Drini" i Miša Vacić. Jednu majku, čije dete ide u Osnovnu školu Jelena Ćetković na Zvezdari, uznemirile su fotografije na kojima predsednik novosnovane Srpske desnice pozira s osnovcima.

- Slike o kojima govorim možete naći na fejsbuk stranici ove škole, a za mene, kao roditelja, su bile prilično iznenađujuće i zabrinjavajuće, s obzirom na to da se radi o osuđivanom kriminalcu, deklarisanom nacionalisti koji je nedavno izjavio između ostalog i: "Ja ću vam lično mobilisati decu - navodi se u pismu majke.

Slike o kojima govori ova majka više se ne nalaze na zvaničnom fejsbuk profilu škole, jer su posle poziva N1, a po zahtevu direktorke, uklonjene. Nije im tu mesto, kaže za N1 direktorka Ljiljana Ristić i objašnjava da je tog dana škola bila otvorena za sve pa i za slobodnog građanina Mišu Vacića.

- Gospodin Vacić je došao u tom periodu, bio je zainteresovan valjda da vidi tu igru, pogledao je kako se deca igraju, izašao je i otišao, nikakvu drugu ulogu nije imao, niti se obraćao deci, niti nama, prosto pogledao je to, izašao i otišao - kaže direktorka OŠ "Jelena Ćetković" Ljiljana Ristić.

N1: Da li ste ga vi prepoznali?

Ristić: Ja moram da priznam da sam tek posle prepoznala gospodina Vacića.

Ipak, od svih slobodnih građana, samo slika građanina Vacića, završila je u školskoj galeriji.

- Samo zluradima može da smeta vaspitavanje dece patriotiskim vrednostima kroz igru - poručio je Vacić na društvenoj mreži, tik pošto nam je u telefonskom razgovoru objasnio da je u školi bio na poziv prijatelja.

- Političari su ujedno i ljudi, tako da mogu negde da daju ličnu podršku, ja sam u ličnom svojstvu bio. Ali slažem se da nema potrebe da se stranačka politika nameće deci, jer se time vrši indoktrinacija, ali ovo nije bila stranačka politika, nije bilo uopšte politike, patriotizam je širi pojam od politike", smatra predsednik Srpske desnice Miša Vacić .

Srpska desnica još nije registrovana kao politička stranka, već kao udruženje građana - odgovara Vacić na našu konstataciju da je svako stranačko delovanje u školama strogo zabranjeno. Ministarstvo prosvete neće reagovati, kako su nam u kratkom odgovoru obrazložili : "škola ima autonomiju".

Ova poseta nije promakla ni narodnim poslanicama, Tamari Tripić i Mariniki Tepić, kojoj je Vacić otvoreno pretio.

- Običan građanin Miša Vacić "spontano" došao na proslavu škole i još spontanije se našao na zvaničnoj FB strani škole. Očekujem da ministar prosvete pojavni kako "Neobičan građanin" Vacić doprinosi vrednosnom sazrevanju naših najmlađih - napisala je Tamara Tripić na Tviteru.

Marinika Tepić se zapitala koliko je ljudi poverovalo, a kamoli uznemirilodok je mesecima alarmirala da, kako je rekla, Vučićeva država sadi i zaliva Mišu Vacića, i "njegovu" tzv. Desnicu, i da te "faši-mezimce gura u sistem, juče u Kancelariju za KiM, al' već danas i u jednu školu - napisala je Marinika.

Bonus video:

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, Espreso intervju

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.