STEFANOVIĆ POTVRDIO: Bespilotne letelice preletale preko juga Srbije!
Foto: Beta

policija je brzo reagovala

STEFANOVIĆ POTVRDIO: Bespilotne letelice preletale preko juga Srbije!

Prema njegovim rečima, nije se radilo o urgožavanju bezbednosti, a policija je brzo reagovala i zajedno sa vojskom privela te osobe

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je bilo preleta bespilotnih letelica iznad Srbije, ali da nisu obarane jer nisu ugrožavale bezbednost zemlje.

"Mi smo imali identifikovane prelete. Nije ih nikad bilo iznad Beograda, bili su u jednom delu na jugu Srbije", rekao je Stefanović u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanje poslanika Ðorđa Vukadinovića, da li je tačna informacija iz medija da je bilo preleta preko Beograda i drugih područja, bespilotnih letelica, navodno iz NATO-a, a da država nije reagovala.

Stefanović je rekao da su pripadnici Vojske Srbije radarima, tehničkim sredstvima i ratnim vazduhoplovstvom ispratili kretanje tih letelica, procenili nivo potencijalnog ugrožavanja bezbednosti Srbije i ispratili ih iz našeg vazdušnog prostora.

"Nisu ih obarali i bili su u pravu. Nije dolazilo do ugrožavanja bezbednosti Republike Srbije, što i jeste operativna procedura kakva se primenjuje i u drugim zemljama", rekao je ministar.

Naveo je da je u Beogradu bilo dva ili tri slučajeva neovlašćenog upravljanja dronovima, navodeći da su ta lica uhpšena i predata Tužilaštvu na procenu da li će protiv njih biti podnete krivične ili prekršajne prijave.

Prema njegovim rečima, nije se radilo o urgožavanju bezbednosti, a policija je brzo reagovala i zajedno sa vojskom privela te osobe.

Bonus video

Šta će žene raditi za vreme Svetskog prvenstva u fudbalu?

(Espreso.co.rs/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.