ŠEŠELJ STAO NA STRANU GEJEVA: Osobe istog pola mogu da potpišu UGOVOR O ZAJEDNIČKOM ŽIVOTU!
Foto: Filip Plavčić

reakcije

ŠEŠELJ STAO NA STRANU GEJEVA: Osobe istog pola mogu da potpišu UGOVOR O ZAJEDNIČKOM ŽIVOTU!

Šešelj je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je brak zajednica muškarca i žene čija je svrha rađanje novog života u zajednici

Objavljeno:

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da se ta stranka protivi legalizaciji gej brakova u Srbiji ali je i dodao da SRS nema ništa protiv da osobe istog pola mogu pred opštinskim organima potpisati ugovor o zajedničkom životu.

Šešelj je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je brak zajednica muškarca i žene čija je svrha radjanje novog života u zajednici. - Nemamo ništa protiv da lica istog pola mogu potpisati u opštini ugovor o zajedničkom životu jer se onda zna koja su im prava i obaveze, pa tako ne može doći do ostvarivanja prava na porodičnu penziju. Ne prihvatamo homoseksualizam kao način života, kao sistem društvenih vrednosti ali smo uvek bili protiv proganjanja homoseksualaca. Oni moraju biti ravnopravni u ostvarivanju prava i obaveza - kazao je Šešelj. Komentarišući najavu posete predsednika makedonskog Sobranja Talata Džaferija, inače bivšeg člana OVK-a, Skupštini Srbije, lider radikala je rekao da ne zna ko je pozvao Džaferija u Beograd i dodao da je problem Makedonije što je on predsednik parlamenta te zemlje.

- Da sam predsednik Skupštine Srbije, ja ga ne bih pozvao. Srbija nastoji da ima koliko-toliko pristojne odnose sa Makedonijom, nama je cilj da ostanemo u dobrim odnosima sa Skopljem a to što su oni izabrali njega je problem Makedonije a ne Srbije - kazao je Šešelj.

Bonus video: Predsednik Skupštine grada, Nikola Nikodijević u poseti Espresu

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.