NOVI SKANDAL RADIKALA U NAJAVI: Najavili HAOS U BEOGRADU za 30. maj
Foto: SRS

istrajni!

NOVI SKANDAL RADIKALA U NAJAVI: Najavili HAOS U BEOGRADU za 30. maj

Oštre pretnje!

Objavljeno: 17.05.2018. 12:19h
  • 7

Poslanik Srpske radikalne stranke Miljan Damjanović kazao je danas da će ta stranka sa svojim simpatizerima sprečiti održavanje festivala „Merdita, dobar dan“ u Beogradu, ukoliko nadležni organi Srbije ne spreče tu manifestaciju i rad Inicijative mladih za ljudska prava koja je organizuje.

„Pozivamo predsednika, premijera, ministra policije i celu Vladu Srbije da pod hitno izađu sa stavom i da spreče održavanje manifestacije koja promoviše nezavisno Kosovo i spreče rad te organizacije. U suprotnom,naša je obaveza da sprečimo to na način na koji umemo“, kazao je Damjanović u Skupštini Srbije.

On je ocenio da Srpska radikalna stranka ne pravi haos time što će sprečiti održavanje festivala, već to čini druga strana koja pokušava da u glavnom gradu Srbije organizuje „antiustavnu i protivzakonitu manifestaciju koja podriva srpske nacionalne interese“.

Damjanović je dodao da od nadležnih organa očekuje da spreče rad kako Inicijative, tako i drugih nevladinih organizacija koje krše Ustav Srbije.

„Ne može država da sa jedne strane govori da je Kosovo deo Srbije, a onda sprovodi aktivnosti koje govore da je Kosovo nezavisna država“, kazao je on. On je dodao da za Srpsku radikalnu stranku ne bi bilo sporno da manifestacija govori o teritoriji južne pokrajine Srbije, ali je ocenio da je u pitanju događaj koji govori o „državi Kosovo, koja će neku svoju kulturu prezentovati u Beogradu – i to je nedopustivo“.

Festival „Mirdita, dobar dan“ je jedinstven događaj koji od 2014. godine beogradskoj publici predstavlja kulturnu i društvenu scenu Kosova, a biće održan od 30. maja do 2. juna, najavila je ranije Inicijativa mladih za ljudska prava.

Bonus video:

STRAVA I UŽAS U ŠUMI U KOVAČICI: Lovac ubio drugog lovca, kada je shvatio šta je učinio - presudio i sebi

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media