SPAVAŠ LI MIRNO, GOJKOVIĆ MAJO? Poslanica Nada Kostić promenila pet stranaka! Od juče je u ŠESTOJ!
Foto: Beta/Teodora Ćirić, narodna skupština

nema dalje! ili ima?

SPAVAŠ LI MIRNO, GOJKOVIĆ MAJO? Poslanica Nada Kostić promenila pet stranaka! Od juče je u ŠESTOJ!

Poslanica je bila u DSS, DHSS, DJB, RS, DS...

Objavljeno:

Poslanica Nada Kostić juče je pristupila Pokretu obnove kraljevine Srbije.

U Skupštinu Srbije ušla je 26. aprila umesto poslanika Miloša Boškovića (s liste Dosta je bilo) koji je podneo ostavku.

Na prvoj konferenciji za novinare Kostićeva je rekla da neće pristupiti poslaničkom klubu DJB, jer je taj pokret napustila odmah posle izbora 2016. godine i da će rad u parlamentu nastaviti kao samostalni poislanik.

Tad je navela da je već dve godine članica Demokratske stranke, ali da zbog DJB ne bi bilo korektno da se priključi poslaničkom klubu demokrata.

Novopečena članica POKS-a pristupanje tom pokretu objasnila je između ostalog i „praktično-tehničkim razlozima“, jer kao samostalna poslanica nema u parlamentu puno mogućnosti da govori i podnosi svoje predloge, čak ni da postavlja poslanička pitanja i podnosi amandmane.

Podrazumeva se da će to najbolje moći da sprovodi kao deo vladajaće većine. Kostićeva je navela da se njena ubeđenja najviše poklapaju s POKS-om i da je to Ustavna parlamentarna monarhija.

Žika Gojković, predsednik POKS-a (nekad u SPO), ocenio je da je ponosan i zadovoljan što je Kostićeva prešla u njegov pokret i što svakodnevno širom Srbije novi i kvalitetni ljudi prilaze toj stranci.

foto: Nemanja Pančić

Kostićeva je, međutim, uspela da promeni više stranaka i od predsednice Skupštine Maje Gojković, koja je do sada bila nezvanični rekorder sa pet.

Gojkovićeva je prve korake u politici napravila u Narodnoj radikalnoj stranci, koja se posle pripojila Srpskoj radikalnoj. Onda je bila u Narodnoj partiji koju je osnovala i napravila je "narodnjački" pakt s Vojislavom Koštunicom i Velimirom Ilićem. Onda je njena partija pristupila Ujedinjenim regionima Srbije, i na izborima 2012. godine nastupila je na listi URS-a. U junu je njena partija isključena iz članstva jer je pregovarala s demokratama bez znanja ostalih. A onda je podržala Vladu koju su formirali SNS-SPS-URS. Dalje korake predsednice Narodne skupštine znate.

Bivši lider Demokratske stranke Bojan Pajtić osvrnuo se na "preletanje" Kostićeve iz stranke u stranku i naveo na svom Tviteru da je ona prvo bila u DSS-u, pa u Demohrišćanskoj stranci, onda u Pokretu dosta je bilo, pa u Republikanskoj stranci Nikole Sandulovića, u Demokratskoj stranci, i na kraju u Pokretu obnove kraljevine.

- Nada Kostić (ex DSS, ex DHSS, ex DJB, ex RS, ex DS) preletela u Pokret obnove kraljevine (posl. grupa SNS). Spavaš li mirno, Majo Gojković - napisao je Pajtić na svom Tviteru.

Kakvo je vaše mišljenje o fenomenu političkih preletač(ević)a u Srbiji?

Bonus video:

Đorđo Žujović, intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.