SAD donirale Srbiji još 22 miliona BESPOVRATNE POMOĆI: U poslednjih 17 godina našoj zemlji donirano MILIJARDU DOLARA!
Foto: Vladimir Šporčić

ZAKLJUČEN SPORAZUM

SAD donirale Srbiji još 22 miliona BESPOVRATNE POMOĆI: U poslednjih 17 godina našoj zemlji donirano MILIJARDU DOLARA!

Sporazume su potpisali ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, američki ambasador Kajl Skat i direktorka misije USAID-a u Srbiji Aza El-Abd

Objavljeno:

Vlada Sjedinjenih Američkih Država preko Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Vlada Srbije danas su zaključili sporazume kojima SAD doniraju još 22 miliona dolara bespovratne pomoći Srbiji.

Sporazume su potpisali ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, američki ambasador Kajl Skat i direktorka misije USAID-a u Srbiji Aza El-Abd.

Taj novac je namenjen jačanju konkurentnosti, vladavine prava i osnaživanju funkcionisanja državnih institucija, unapređenje medijskog okruženja i borbi protiv korupcije.

Na zvaničnom Fejsbuk i Tviter nalogu američke ambasade, objavljena je vest o donaciji, uz podsećanje da je u poslednjih 17 godina, tačnije od 2001. godine SAD obezbedila milijardu dolara bespovratne pomoći Srbiji.

Američki ambasador je takođe ukazao da se dugogodišnja pomoć SAD može videti na nedavno objavljenoj interaktivnoj mapi koja se nalazi na sajtu ambasade. Na mapi je, kako je ukazao, označeno više od 1.850 tačaka, od kojih svaka predstavlja aktivnost američke podrške u vidu renoviranja škola, preko asfaltiranja puteva, do obnove spomenika kulture.

"Pozivam sve građane Srbije da pogledaju mapu i uvere se kako je američka pomoć doprinela njihovim lokalnim zajednicama u zemlji", rekao je Skat, napominjući da mapa pokazuje samo infraskturne aktivnosti koje je podržala vlada SAD.

BONUS VIDEO: Đorđo Žujović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.