POSLOVNI FORUM U DISELDORFU: Predsednik Vučić sa nemačkim privrednicima o mogućnostima ulaganja u Srbiju
Foto: Kurir

ugovori sa firmama

POSLOVNI FORUM U DISELDORFU: Predsednik Vučić sa nemačkim privrednicima o mogućnostima ulaganja u Srbiju

Biće to prilika, rekao je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, da naša zemlja predstavi poslovne mogućnosti nemačkim firmama, kako u sferi investicija, tako i za pronalaženje novih partnera i dobavljača iz Srbije

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje poslovnom forumu Srbija - Severna Rajna-Vestfalija, koji se održava u Diseldorfu, a razgovaraće sa nemačkim investitorima o mogućnostima za ulaganje u Srbiju.

foto: PredsedniŠtvo

Na forumu u Diseldorfu u nemačkoj pokrajini Severna Rajna-Vestfalija, koja broji 18 miliona stanovnika i jedna je od najjačih po ekonomskoj snazi, učestvuju predstavnici 100 nemačkih privrednika iz oko 50 kompanija iz sektora industrije autodelova, hemijske, mašinske industrije, telekomunikacija...

Biće to prilika, rekao je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, da naša zemlja predstavi poslovne mogućnosti nemačkim firmama, kako u sferi investicija, tako i za pronalaženje novih partnera i dobavljača iz Srbije. Na ovom forumu će učestvovati i dve naše firme koje posluju u Nemačkoj i koje tamo imaju svoja preduzeća. Reč je o preduzećima iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija i termoenergetike, Roaming networks i Via ocel.

foto: Predsedništvo

Zanimljivo je da smo baš iz ove pokrajine dobili najviše ugovora za dobavljačke firme iz mašinske i elektro industrije", a to je zbog toga, kaže Čadež, jer su firme iz Smedereva i Zrenjanina učestvovale na Danima dobavljača prošle godine u Beogradu a nakon toga su potpisale "partneri" nemačkim kompanijama.

Podaci pokazuju da je Nemačka jedan od najvećih investitora u Srbiji i do sada je u našu zemlju investirala više od 1,9 milijardi evra.

Bonus video: Dejan Petrović trubom dočekao predsednika Vučića u Mostaru

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.