ČEDA JOVANOVIĆ: Vučić mora da se jasno suprotstavi Crkvi i SVIMA KOJI NAS HRANE MITOVIMA I FANTAZIJAMA!
Foto: Fonet

stav

ČEDA JOVANOVIĆ: Vučić mora da se jasno suprotstavi Crkvi i SVIMA KOJI NAS HRANE MITOVIMA I FANTAZIJAMA!

On smatra da će se time što će Kosovo postati član UN samo promeniti rovovi u kojima se nalazimo, a sukob će ostati isti

Objavljeno:

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović smatra da je u javnom interesu da svi, a posebno predsednik Srbije Aleksandar Vučić, prestane sa laganjem naroda o Kosovu i da se jasno suprotstavi Crkvi i svima koji nas opet hrane mitovima i fantazijama. "Javni interes nas obavezuje, sve nas, a Vučića posebno, da prestane sa decenijskim manirom laganja naroda, i da se jasno suprotstavi Crkvi i svim onima koji se guraju pod njihove skute i u 21. veku nas opet hrane fantazijama, mitovima i legendama", kaže Jovanović za današnje izdanje lista Danas.

On smatra da Crkvu ne interesuje da traži oprost grehova koji su sa njenim blagoslovom zločinci počinili širom Kosova, niti ih interesuje što bi se svaki dan u Srbiji pretvorio u 24. mart ukoliko bi neko ponovo sprovodio politiku koju oni prpovedaju. "Ne mogu da likujem nad činjenicom da se Vučić nalazi pod ogromnim pritiskom da reši kosovsko pitanje. Moju i podršku LDP-a su imali svi koji su hteli da preseku taj Gordijev čvor", kaže Jovanović i naglašava da nije dovoljna Vučićeva želja, njegova lična politička promena, ili njegov odnos sa Tačijem (predsednikom Kosova Hašimom) da bismo stavili tačku na problem Kosova. "Moramo da promenimo društvo, da društvo to prihvati, ako su promene lične i svode se na odnos Vučića i Tačija, onda će konačno rešenje biti samo izvor novih frustracija", kaže Jovanović. On takodje smatra da će se time što će Kosovo postati član UN samo promeniti rovovi u kojima se nalazimo, a sukob će ostati isti.

"Niti će kosovski Albanci pronaći sreću tim članstvom u UN, niti mi svoju sreću možemo da gradimo na pokušajima da ih u tome sprečimo, a koji su unapred osudjeni na neuspeh", kaže Jovanović. Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.