SAVREMENIZACIJA MEDICINE JE NAJVAŽNIJA: Novi BISER političara preti da sruši VAZDUPLOHOV I AERODRUM! (VIDEO)
Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga, Profimedia, Printscreen

pobedila

SAVREMENIZACIJA MEDICINE JE NAJVAŽNIJA: Novi BISER političara preti da sruši VAZDUPLOHOV I AERODRUM! (VIDEO)

Iako smo mislili da posle Zorana Babića i neprevaziđenog "vazduplohova", nema dalje, ipak ima...

Objavljeno:

Srpska politička scena svako malo iznedri nekog novog heroja koga u orbitu lansiraju gafovi, biseri, odvale i provale. Tako često možemo čuti potpuno nove reči, izmišljene pojmove, o elementarnoj pismenosti da i ne govorimo.

Izvesna Iris Petrović šampionka je ovog meseca (ne godine, meseca, jer svašta ćemo još čuti do kraja 2018). Ona je u srpski jezik uvela potpuno novu reč čije značenje izmiče srpskom rečniku i svima koji se srpskim jezikom koriste.

Na tvit zvaničnog naloga predsednika Srbije o povećanju plata u zdravstvu, ona je odgovorila i napisala da je "SAVREMENIZACIJA" medicine jedan od prioriteta vlasti.

Kako stvari stoje, njen jedini prioritet treba da bude obanvaljanje gradiva iz osnovne škole.

Međutim, Petrovićeva nije usamljena. Iako smo mislili da posle Zorana Babića i neprevaziđenog "vazduplohova", nema dalje, biseri naprednjaka nizali su se jedan za drugim...

Aktuelno pitanje vezano za "poklanjanje" niškog aerodroma "Konstantin Veliki" državi, pogodilo je i gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića, koji bi vlasništvo nad vazdušnom lukom u ovom gradu sa zadovoljstvom prepustio republičkim vlastima. Terzić je zatim kraljevački aerodrom "Morava" nazvao - aerodrum. Neko bi pomislio da se radi o lapsusu, ali nakon što je prvi čovek Kraljeva, objasnio da "partijski moljci" ne mogu da upravljaju vazdušnim lukama, Terzić je nastavio da izgovara "aerodrum".

Andrea Radulović, zamenica predsednika Skupštine Grada Beograda, znala je da "zablista" ističući da je "komukacija" (misleći na komunikaciju") jako bitna, reč "preduzetništvo", u njenoj interpretaciji postaje "prezuzeštvišo", DS se bavila "malverškim projektima" (misli se na malverzaciju verovatno), a ona obećava da će "poseciti" na razne stvari ("podsetiti").

Ima toga još:

Poverenik Gradskog odbora u Nišu Zvezdan Milovanović održao je govor na temu prevenciju raka dojke.

Milanović definitivno nije vešt s rečima, pa je tako oktobar postao dan, a pojavila se i "prevencija borbe".

Dušica Stojković, još jedan član SNS, predsednici parlamenta Maji Gojković obratila se s "poštovana predsedavajuće". Prisutne u Skupštini oslovljava sa "drage kolege poslanici i poslanike".

Debata je, kako Dušica kaže, u srpskom društvu "provejavala", dok je govoreći o određenom zakonu doslovce rekla: "postojeći zakon koji postoji".

I Ivona Jevtić, direktorka Kulturnog centra, imala je svojih pet minuta "slave". Ona je za kustosa rekla "kustost", a za umetnost - "umetnos"...

Dragomir Petronijević, šef Kancelarije za mlade i član Gradskog veća, ne želi da mladi odu u svet i da budu "FOTOKOPER" mašine. Ili, "biće jedan film i jedan `PRIGDAN` koktel". Ili, beogradski "UNEVERZITET" koji drži "ODRŽATU" reč...

Ozbiljni konkurenti, nema šta. Kao da se takmiče ko će da odvali jače...

BONUS VIDEO:

Tajlandska masaža

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.