Dačić: Ne napadam Hrvate već ustaše, skinuo sam Nedićevu sliku iz Nemanjine
Foto: Dado Đilas

oštar kao i uvek

Dačić: Ne napadam Hrvate već ustaše, skinuo sam Nedićevu sliku iz Nemanjine

Dodaje da je "antisrpstvo postalo osnov politike u Zagrebu" i da su "varnice" stigle prvo od premijera Hrvatske Andreja Plenkovića

Objavljeno:

Nećemo nikada dozvoliti da Hrvatska negira zločine iz Drugog svetskog rata i relativizuje zločine, izjavio ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić je naglasio da su se Srbija i Hrvatska pre više godina dogovorile da krenu u dijalog o otvorenim pitanjima i da se ta pitanja rešavaju, da su ona prošlost i da se ide dalje.

Dodaje da je "antisrpstvo postalo osnov politike u Zagrebu" i da su "varnice" stigle prvo od premijera Hrvatske Andreja Plenkovića. Dačić je naveo da je samo rekao istinu da su Nemci u Zagrebu na početku Drugog svetskog rata dočekani cvećem, a da ih u Beogradu ih niko nije dočekao, kao i da je u Beogradu dva dana nakon potpisivanja srušeno pristupanje Trojnom paktu, a da je Hrvatska ostala u Trojnom paktu do kraja rata.

"Ne napadam Hrvate, ja sam protiv ustaša. Isto tako ne dozvoljavam u Srbiji..., ja sam skinuo sliku Nedića iz Nemanjine ulice zato što smatram da je on kolaboracionista jer ga je Hitler postavio", kazao je šef srpske diplomatije.

Bonus video: Ivica Dačić na izložbi "Antička Grčka"

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.