VUČIĆ SA HAŠKIM TUŽIOCEM: Srbija će nastaviti saradnju uprkos neslaganjima!
Foto: Fonet

poseta serža bramerca

VUČIĆ SA HAŠKIM TUŽIOCEM: Srbija će nastaviti saradnju uprkos neslaganjima!

Dvojica sagovornika razmotrili su saradnju Srbije i Tužilaštva Mehanizma za međunarodne krivične tribunale i ocenili da je ta saradnja zadovoljavajuća

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa glavnim tužiocem Mehanizma za međunarodne krivične tribunale Seržom Bramercom, koji je u poseti Beogradu radi priprema redovnog izveštaja za sednicu Saveta bezbednosti UN početkom juna.

Dvojica sagovornika razmotrili su saradnju Srbije i Tužilaštva Mehanizma za međunarodne krivične tribunale i ocenili da je ta saradnja zadovoljavajuća, s tim da je potrebno da Srbija ubrza ispunjavanje preuzetih obaveza i aktivnosti za privođenje osumnjičenih za ratne zločine.

Na sastanku je dogovoreno da se poveća broj zaposlenih u Tužilaštvu za ratne zločine Srbije.

Predsednik Vučić je rekao i da će Srbija, uprkos neslaganju oko nekih pitanja, nastaviti i jačati saradnju sa ovim Tužilaštvom.

On je prihvatio predlog glavnog tužioca Bramerca da naše nadležne institucije učestvuju u zajedničkim programima, kroz koje bi Tužilaštvo, u vidu obuke i drugih vidova podrške, pomoglo primenu Strategije za ratne zločine u Srbiji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.