VUČIĆ NA DAN EVROPE: Srbija mora još puno da radi da bi postala članica EU!
Foto: Fonet

9. MAJ

VUČIĆ NA DAN EVROPE: Srbija mora još puno da radi da bi postala članica EU!

Vučić je na prijemu u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu povodom Dana Evrope, 9. maja, rekao da građani Srbije žele da pripadaju evropskom tipu društva

Objavljeno:

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija treba još puno da radi da bi postala članica Evropske unije. Vučić je na prijemu u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu povodom Dana Evrope, 9. maja, rekao da građani Srbije žele da pripadaju evropskom tipu društva, što znači da žele demokratsko i slobodno društvo, ali da treba još puno da se radi na ostvarivanju tog cilja. - U periodu pred nama, u vladavini prava i u svim drugim oblastima moraćemo postići značajno veći napredak kao što je ostvaren u ekonomiji - rekao je Vučić.

On je rekao da je Evropa kao mirovni projekat važna za Srbiju jer omogućava mir i stabilnost. Dodao je da kao što je Srbiji potrebna EU, tako je EU potrebna stabilnost u Srbiji. Vučić je izrazio uverenje da EU želi Srbiju za svoju punopravnu članicu baš onako koliko i Srbija želi u EU. Predsedik Srbije je rekao da će ideja Robera Šumana biti ostvarena kad čitav region Zapadnog Balkana udje u EU.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.