PUTIN DOLAZI U SRBIJU! Prihvatio Vučićev poziv, poseta krajem godine!
Vučić se sastao sa Putinom, Foto: AP

vučić u moskvi

PUTIN DOLAZI U SRBIJU! Prihvatio Vučićev poziv, poseta krajem godine!

Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Moskvi na sastanku s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom da će Srbija čuvati svoju nezavisnost

Objavljeno:

Predsednik Rusije Vladimir Putin prihvatio je poziv srpskog kolege Aleksandra Vučića da dođe u posetu Srbiji.

Kako "Novosti" saznaju, Putin će posetiti našu zemlju do kraja godine.

Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Moskvi na sastanku s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom da će Srbija čuvati svoju nezavisnost, vojnu neutralnost i da ne namerava da postane članica NATO, ili bilo kog drugog vojnog saveza, saopštio je Kremlj. Vučić je kazao da je Srbija pokazala da je "siguran partner Rusije i u momentima koji nisu bili laki za Rusiju, Srbija nikada nije bila protiv interesa Rusije", navodi se u saopštenju. - Srbija će čuvati svoju nezavisnost, Srbija će čuvati svoj vojnu neutralnost i Srbija ne namerava da postane članica NATO, kao i bilo kog drugog vojnog saveza - rekao je Vučić. Putin je kazao da se ove godine navršava 180 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa izmedju Srbije i Rusije, te da raste trgovinska razmena, koja je prošle godine porasla za 23 odsto. - Meni je veoma prijatno što imamo mogućnost da večeras u neformalnoj atmosferi uoči sutrašnje svečanosti razgovaramo o svim našim odnosima - rekao je Putin na početku razgovora.

On je naveo da je ovog puta povod za susret, kraj Velikog otadžbinskog rata, odnosno Drugog svetskog rata. - U istorijskom sećanju našeg naroda su slavne stranice istorije: Srbija i Rusija su zajedno istupile u borbi protiv zajedničkog neprijatelja - kazao je Putin. Sastanku Putina i Vučića prisustvovao je i pomoćnik ruskog predsednika za spoljnu politiku Jurij Ušakov. Navodi se da je Vučić stigao u Moskvu kako bi učestvovao u svečanostima povodom obeležavanja 73. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu. - Tokom susreta, predsednici su razmotrili tekuću situaciju i perspektive rusko - srpske saradnje, tok realizacije zajedničkih investicionih projekata. Putin i Vučić su takodje razmenili mišljenja o aktuelnim regionalnim pitanjima - navodi se u saopštenju Kremlja.

Vučić se zahvalio na "izuzetno toplom prijemu" i Putinu čestitao na ubedljivoj pobedi na izborima. - U ime gradjana Srbije želim da vam se zahvalim za tu podršku koju ste uvek davali Srbiji u teškim momentima - rekao je Vučić, navodi se u saopštenju. On se Putinu zahvalio za to što je "bukvalno spasao srpski narod koji je bio, i jeste narod koji je najviše stradao poslednjeg stoleća od etikete genocidnog naroda, kada je stavljen veto na britansku rezoluciju". - Želim da vas uverim da srpski narod to nikada neće zaboraviti. Vi ste mnogo puta štitili teritorijalnu celovitost i suverenitet Srbije - rekao je Vučić, prenosi pres-služba Kremlja. Kako se navodi, Vučić je rekao da je "veoma zadovoljan" rastom trgovinske razmene.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.