ZAŠTO SE TOLIKO DUGO ČEKALO? Vujović je ostavku podneo još 27. aprila
Vujović je ostavku podneo još 27. aprila, Foto: Fonet

nikom nije jasno

ZAŠTO SE TOLIKO DUGO ČEKALO? Vujović je ostavku podneo još 27. aprila

O ostavci Vujovića Vlada Srbije javnost je saopštenjem obavestila danas, kada ju je predsednica Vlade Ana Brnabić i uputila parlamentu

Objavljeno: 15:29h

Ostavka ministra finansija Srbije Dušana Vujovića stigla je danas u parlament, a on ju je potpisao još 27. aprila. "Danas se navršava tačno četiri godine od mog prvog imenovanja za ministra u Vladi Srbije. Iako su u medjuvremenu još dva puta imenovane vlade u avgustu 2016. i junu 2017. ja ovaj period smatram kontinuitetom u ostvarivanju programa reformi koji je definisan 2014. godine", naveo je Vujović u ostavci.

On je napisao da su u vreme njegovog mandata ostvareni merljivi rezultati koji uključuju makroekonomsku stabilizaciju, fiskalnu konsolidaciju i definisanje strukturnih reformi neophodnih da se ti rezultati priznati u zemlji i inostranstvu trajno održe. "Mislim da je u uslovima demokratije četiri godine razuman rok da se čovek pokaže na javnoj funkciji i zato bih želeo da se iz porodičnih, ličnih i profesionalnih razloga povučem sa funkcije ministra finansija u Vladi Srbije. Iako je ova ostavka neopoziva, spreman sam da u savetodavnom statusu aktivno pomažem timu u Vladi Srbije i Ministarstvu finansija da uspešno nastavi započete reforme i procese evrointegracija", naveo je Vujović.

O ostavci Vujovića Vlada Srbije javnost je saopštenjem obavestila danas, kada ju je predsednica Vlade Ana Brnabić i uputila parlamentu. Po Zakonu o Vladi Srbije premijerka je dužna da predloži Skupštini Srbije izbor novog ministra u roku od 15 dana od prestanka mandata prethodnog ministra.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.