ŠTA ĆE DONETI REKONSTRUKCIJA VLADE? Ove dve MINISTARKE su u opasnosti da izgube funkciju!
Ana Brnabić, Foto: Fonet

sukob u vladi

ŠTA ĆE DONETI REKONSTRUKCIJA VLADE? Ove dve MINISTARKE su u opasnosti da izgube funkciju!

Rekonstrukcija Vlade ponovo je na stolu u vrhu vlasti zbog krize u Nemanjinoj 11, nastale nakon što je ministar za inovacije Nenad Popović napisao tvit kojim je pozvao na stopiranje distribucije hrvatske gej slikovnice u Srbiji.

Objavljeno:

Zbog rešavanja pitanja Kosova, rekonstrukcija Vlade Srbije pomerena je kraj juna.

Rekonstrukcija Vlade ponovo je na stolu u vrhu vlasti zbog krize u Nemanjinoj 11, nastale nakon što je ministar za inovacije Nenad Popović napisao tvit kojim je pozvao na stopiranje distribucije hrvatske gej slikovnice u Srbiji. Zbog toga je između njega i premijerke Ane Brnabić nastao sukob na sednici Vlade, a u koji su se uključile i ministarke Jadranka Joksimović i Zorana Mihajlović i podržale Popovića.

Izvor "Blica" otkriva da su dešavanja na Vladi razlog da se razmisli i o statusu ove dve ministarke koji može da bude na staklenim nogama. O izmenama u Nemanjinoj 11 uskoro će razgovarati premijerka Ana Brnabić sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, kao liderom stožerne stranke Vlade.

- Svi ministri imaju pravo na svoje mišljenje, to niko ne spori. Međutim, važno je jedinstvo Vlade, a bitno je i da se ne koriste neke teme zarad lične promocije, a na štetu stabilnosti u Nemanjinoj 11. Upravo na to je premijerka mislila kada je nedavno govorila o ličnoj sujeti pojedinih ministara, a njihov istup nije naišao ni na Vučićevo odobravanje. Svakako će Brnabićeva i Vučić podrobno razgovarati o tome kada tema rekonstrukcije bude na stolu, a sektor Mihajlovićeve bi mogao da bude podeljen na dva dela - objašnjava izvor "Blica".

U tom slučaju, resor ministra infrastrukture bi, kako objašnjava sagovornik "Blica", mogao da pripadne gradskom menadžeru Goranu Vesiću.

- Velike šanse da iz Vlade ode ima i ministar sporta Vanja Udovičić, zbog finansijskih malverzacija u vezi s Univerzijadom. Ova afera poprimila je i međunarodni karakter, teško je da neko s takvim repom ostane u Vladi. Na njegovo mesto mogao bi da dođe gradski sekretar i takođe bivši vaterpolista Slavko Gak - objašnjava sagovornik "Blica".

Dušan Vujović je dao ostvaku, a smatra se da će ga zameniti Siniša Mali.

- Mali je već viđen na toj funkciji. Poznato je da Vučić smatra da je Mali veliki finansijski stručnjak, da je zadovoljan onim što je uradio sa gradskom kasom i zato i ne čudi što će mu biti poveren i Vladin budžet. Među spornima je i ministar kulture Vladan Vukosavljević, ali i ministar za ekologiju Goran Trivan. Vukosavljeviću se zamera što ide okolo i svima obećava projekte ali onda ta obećanja ne ispunjava i što je "one man show", dok je glavna zamerka Trivanu to što ne uspeva da prevaziđe nivo gradskog sekretara. Jasno je svima da mnogo voli svoj posao, ali se od njega očekivalo mnogo više osim jurenja štetnog otpada po Srbiji - navodi izvor "Blica".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.