VUČIĆ ODAO POČAST PRVOM TURSKOM PREDSEDNIKU ATATURKU: Na mestu gde se sećamo prošlosti, želimo najbolje odnose ubuduće
Foto: Predsedništvo Srbije

poseta turskoj

VUČIĆ ODAO POČAST PRVOM TURSKOM PREDSEDNIKU ATATURKU: Na mestu gde se sećamo prošlosti, želimo najbolje odnose ubuduće

Nadam se da moja poseta Ankari i nastavak odlične saradnje sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom znače korak više u tom pravcu", poručio je predsednik Vučić

Objavljeno:

Drugog dana zvanične posete Turskoj, na poziv predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je venac i odao počast osnivačku moderne turske države Mustafi Kemalu Ataturku.

foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Vučić se u Mauzoleju prvog turskog predsednika, u Anitkabiru, upisao u Knjigu utisaka istakavši da Srbija želi najbolje odnose sa Turskom.

foto: Predsedništvo Srbije

"Odajući počast velikanu turske istorije Kemal-Paši Ataturku, izražavam snažno uverenje da će se odnosi Srbije i Turske razvijati u korist obeju zemalja i naroda. Na mestu gde se sećamo prošlosti, ističem da Srbija želi najbolje odnose sa Turskom, jer su oni od značaja za našu budućnost. Nadam se da moja poseta Ankari i nastavak odlične saradnje sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom znače korak više u tom pravcu", poručio je predsednik Vučić.

foto: Predsedništvo Srbije

Mauzolej Ataturku je izgrađen u periodu od od 1944. do 1953. godine po projektu Emina Onata i njegovog saradnika Ahmeta Orhana Arde. Nakon smrti, Mustafa Ataturk je privremeno bio sahranjen u Etnografskom muzeju u Ankari. Izgradnjom ovog objekta uz veliku državnu ceremoniju prebačeno je telo prvog predsednika Republike Turske. U Mauzoleju se nalazi i brojni predmeti koji podsećaju na lik i delo velikog turskog vođe, kao i njegov značaj po turski narod.

Bonus video: EVO ŠTA JE VUČIĆ ODGOVORIO HARADINAJU!

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.