GRADONAČELNIK NAGRADIO MAJKU: Radomir Nikolić odlikovao Fondaciju Dragica Nikolić
Radomir Nikolić odlikovao Fondaciju "Dragica Nikolić", Foto: Fonet

familijarno

GRADONAČELNIK NAGRADIO MAJKU: Radomir Nikolić odlikovao Fondaciju Dragica Nikolić

Prema pravilniku Plaketa Sveti Đorđe može se dodeliti domaćem ili stranom fizičkom,odnosno pravnom licu, kao i domaćim ili inostranim gradovima ili institucijama

Objavljeno:

Fondacija Dragica Nikolić jedan je od ovogodišnjih dobitika Plakete Sveti Đorđe koju dodeljuje gradonačelnik Kragujevca, javlja portal pressek.rs.

Kako se navodi, priznanje je dodeljeno na Dan grada i dan kada se slavi 200 godina od proglašenja Kragujevca za prestonicu moderne Srbije.

Odlukom gradonačelnika Radomira Nikolića, sina bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića i prve dame Dragice Nikolić, na svečanoj sednici Plaketa Sveti Đorđe dodeljena je i Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, Muzičkoj školi u Kragujevcu i pripadnicima Vatrogasno-spasilačke brigade Predragu Marinkoviću i Vladici Brkoviću.

Pre nepunih mesec dana pravilnik o dodeljivanju priznanja Grada Kragujevca je izmenjen, pa je umesto dosadašnjih tri, gradonačelniku omogućeno da u godini kada se slave jubileji, dodeli pet plaketa Sveti Đorđe. Prema pravilniku Plaketa Sveti Đorđe može se dodeliti domaćem ili stranom fizičkom,odnosno pravnom licu, kao i domaćim ili inostranim gradovima ili institucijama, za izuzetan doprinos u afimarciji i promovisanju grada Kragujevca, u zemlji ili inostranstvu, kao i za pruženu pomoć Gradu.

Bonus video:

Branislav Mihajlović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs / pressek.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.