SVE JA JE**NO MORAM DA REŠAVAM! Premijerka Ana Brnabić psovala na sednici Vlade!
Foto: Beta/Milan Obradović

PUKAO JOJ FILM

SVE JA JE**NO MORAM DA REŠAVAM! Premijerka Ana Brnabić psovala na sednici Vlade!

Svađu ministara i premijerke na sednici Vlade izvorno nisu izazvale gej slikovnice, već psovanje Ane Brnabić

Objavljeno: 14:31h

Svađu između premijerke i ministara, nisu izazvali gej slikovnice i Popović, mada su i oni bili tema, već pogrdne reči koje je šefica Vlade koristila tokom obraćanja.

Naime, Brnabićeva je svoje izlaganje ministrima, pre svega Nenadu Popoviću, ministru bez portfelja, započela psovkom, što je izazvalo revolt kod pojedinih saradnika, da bi se na kraju završilo svađom.

Ministri u šoku

Svi ministri su očekivali burnu sednicu Vlade zbog onog što je napisao Popović i zbog premijerkine izjave uoči sednice Vlade, ali niko nije mogao ni da sanja da će ona svoje obraćanje da započne pogrdnim rečima. Odmah s vrata, čim je ušla u salu, rekla je - Moram sve da rešavam, evo reševam i jebenu transportnu zajednicu, a sad moram da se bavim i izjavama ministra Popovića.

- Svi ministri su se pogledali ispod oka, niko nije mogao da veruje šta je rekla - kaže izvor Kurira iz Nemanjine 11 i dodaje - Nikad se nije desilo da je neko psovao na sednici Vlade -.

Ovu informaciju Kuriru je potvrdio i jedan od ministara koji je insistirao na anonimnosti.

Brnabićeva je odmah potom prešla na "slučaj Popović“, izdeklamovala šta je imala, ali onda je reč zatražila potpredsednica Vlade i ministarka građevine Zorana Mihajlović. Ona je zamolila da se ne koriste pogrdne reči, kaže izvor našeg lista, i praktično poručila premijerki da je nevaspitana.

Mihajlovićeva je oštrim tonom rekla - Pošto dosad nismo imali da se na sednicama koriste pogrdne reči, zamolila bih sve kolege da ne psuju na sednici Vlade jer je to nevaspitano - priča naš izvor.

Na pitanje da li se iznenadila kada je premijerka na sednici opsovala i da li takvo ponašanje priliči šefu Vlade, Mihajlovićeva nije negirala naša saznanja, već je poručila da ne želi da govori o tome.

- Ne bih to komentarišem - navela je ona.

S druge strane, na pitanja o gej slikovnicama i samoj osetljivosti teme, jer je Brnabićeva deklarisana pripadnica LGBT zajednice, ali i mogućnosti da se „udružila u napadu“ na premijerku sa Jadrankom Joksimović, ministarkom za EU, Mihajlovićeva je podrobno odgovorila.

- Dajte, molim vas... Smatram da je normalno da na sednicama Vlade razgovaramo i polemišemo jedni s drugima snagom argumenata, a ne snagom emocija. Svako ima pravo na svoj stav, niko ga nikome ne može ukinuti. I ne želim da sad ministri danima pune novine time šta je ko rekao na sednici Vlade, jer ima mnogo važnijeg posla - navela je ona.

O „udruživanju“ s Mihajlovićevom, a uzgred, upravo su baš njih dve svojevremeno poručile Brnabićevoj da i ona može biti rekonstruisana prilikom narednih promena u Nemanjinoj 11, ali i da li se čula s Vučićem, izjasnila se i Joksimovićeva.

Bez dlake na jeziku

- Svoj stav na sednicama Vlade oduvek iznosim samostalno. S obzirom na to da sam prvi ministar koji je pre četiri godine prisustvovao Paradi ponosa, da sam prva podržala prava LGBT zajednice dok su se svi drugi sklanjali od te teme, nemam problem da govorim o tome. U ovoj zemlji još nije donet ni zakon o istopolnim brakovima, a ni o usvajanju dece istopolnih partnera. Prema tome, poštujem zakonski okvir ove zemlje i smatram da takve slikovnice nisu primerene. A o razgovorima koje vodim sa stranačkim kolegama i predsednikom nema potrebe da govorim u medijima - poručila je ona za Kurir.

Podsetimo, na sednici Vlade pre dva dana došlo je do žestokog okršaja između premijerke i ministarki Mihajlović i Joksimović zbog tvita Nenada Popovića o gej slikovnicama. One su stale na njegovu stranu.

Bonus Video:

Vojislav Šešelj drži govor ispred Hrtkovaca

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.