POSLAĆU ZAGREBU IMENA UBIJENIH U JASENOVCU: Dačić najavio da će spisak sa 20.000 ubijene dece poslati PREPORUČENOM POŠTOM
Dačić će hrvatskoj poslati spisak ubijene dece u Jasenovcu, Foto: Printscreen/youtube

dačić pobesneo

POSLAĆU ZAGREBU IMENA UBIJENIH U JASENOVCU: Dačić najavio da će spisak sa 20.000 ubijene dece poslati PREPORUČENOM POŠTOM

On je naglasio da bi hrvatski zvaničnici bar iz osećanja počasti za žrtve morali da ćute

Objavljeno:

Na pokušaje relativizacije ustaških zločina i revizije istorije Srbija će uskoro odgovoriti slanjem imena 20.000 dece koja su ubijena u Jasenovcu i drugim koncentracionim logorima u Hrvatskoj, za vreme Drugog svetskog rata, potvrdio je za današnje “Večernje novosti” ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Dačić kaže i da će spisak žrtava u Zagreb da pošalje preporučenom poštom.

– I ranije sam to planirao da uradim, ali kad god rešim da dostavim spisak određenom ministru oni ga smene. Tako je bilo i kad sam hteo da bivšem šefu hrvatske diplomatije Štiru pošaljem listu ubijene dece. Ali ovoga puta će im stići preporučena pošta – rekao je Dačić.

Ivica Dačić
Ivica Dačić foto: AP

On je naglasio da bi hrvatski zvaničnici bar iz osećanja počasti za žrtve morali da ćute, a ne da traže neke nove istrage poput predsednice Kolinde Grabar Kitarović koja se založila za formiranje međunarodne komisije za utvrđivanje broja žrtava u Jasenovcu, najozloglašenijem logoru smrti.

Bonus video:

KO JE ZAPRAVO BIO TITO? 5 neverovatnih teorija zavera o Brozu!

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.