Dačić: Izvini Plenkoviću, ne znam da pevam Lili Marlen!
Za lične uvrede koje mu je Plenković uputio, Dačić kaže da nisu važne, Foto: Fonet

usledio odgovor

Dačić: Izvini Plenkoviću, ne znam da pevam Lili Marlen!

Dačić je konstatovao da Plenković svaki dan napada Srbiju jer mu je potreban neprijatelj da bi, kako kaže, "poboljšao svoj rejting anemicnog političara" 

Objavljeno: 03.05.2018. 14:56h
  • 39

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić poručio je hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću da više neće reagovati na njegove reči. On je rekao da će se tako ponašati osim, kako je naveo, ako Plenković ne izjavi da su hrvatske satnije oslobodile Berlin zajedno sa Crvenom Armijom.

U odgovoru Plenkoviću, koji je šefa srpske diplomatije juče nazvao "neuspešnim šlager pevačem", Dačić kaže:


- Izvini Plenkoviću, ne znam da pevam Lili Marlen ili Tompsonov ''za dom spremni". A i vama, Hrvatima, bolje je bilo da ste se zadržali na šlagerima - rekao je Dačić.

Dačić je konstatovao da Plenković svaki dan napada Srbiju jer mu je potreban neprijatelj da bi, kako kaže, "poboljšao svoj rejting anemicnog političara".

- Hrvatski premijer Andrej Plenkovic očigledno nema sta drugo da radi, osim što svakog dana napada Srbiju, tako da je Hrvatska danas zemlja koja je u svađi sa Srbijom, Slovenijom, Bosnom i Hercegovinom i Mađarskom, skoro sa svim svojim susedima - naveo je šef srpske diplomatije koji se, inače, nalazi u poseti Indiciji.

Za lične uvrede koje mu je Plenković uputio, Dačić kaže da nisu važne, ali da to što je skanaloznom nazvao izjavu "da je Hrvatska bila na strani Hitlera u Drugom svetskom ratu", pokazuje da on ne zna ono što i deca znaju:


- Da je Hrvatska 15. juna 1941. pristupila Trojnom paktu Nemačke, Italije i Japana, i da je ostala verna Hitleru i posle njegovog samoubistvo 30. aprila 1945. Naime, u Zagreb su partizani ušli tek 8. maja, čak i posle kapitulacije Nemacke, ustaše su se borile. Srbi su srušili pakt sa Hitlerom 27. marta 1941. godine, a Hrvati su 10. aprila sa cvećem i oduševljenjem dočekali Nemce u Zagrebu - rekao je Dačić.

Dačić konstatuje i da je Plenković nešto pomešao. Hrvati su se, kako kaže, borili kod Staljingrada, ali na strani Hitlera.

Dačić Plenkovoića ponovo podseća i da su Srbi u Hrvatskoj morali da nose plave trake, gde su bili čak i koncentracioni logori za decu, što nigde u Evropi nije postojalo.

Gde se još u Evropi koriste nacisticki pozdravi, osim u Hrvatskoj, zapitao je Dačić i poručio:

- Nije skandal što ja to spominjem, skandal je poricanje zločina i njihova relativizacija. I kao što ću se uvek boriti protiv rehabilitacije Nedića i ostalih izdajnika i zločinaca u Srbiji, uvek ću dizati glas protiv onih koji rehabilituju NDH i relativizuju ustaške zločine - rekao je.

Bonus video:

Aleksandar Šešelj, intervju

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media