Stefanović o mitingu SRS u Hrtkovcima: Građani da ne brinu, policija će sprovesti zabranu
Nebojša Stefanović zabranjuje skupove u Hrtkovcima, Foto: Fonet

odlučan

Stefanović o mitingu SRS u Hrtkovcima: Građani da ne brinu, policija će sprovesti zabranu

SRS je ispunila to rešenje i mi smo skup zabranili, kao i prvi put. Zabranili smo ne samo SRS, već bilo kojoj drugoj stranci koja je htela da održi skup - podvukao je Stefanović

Objavljeno:

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ponovio je danas da su svi skupovi u Hrtkovcima zabranjeni i da je uveren da će policija biti kadra da tu odluku sprovede.

On je objasnio da je na osnovu odluke Upravnog suda da policija vrati na dopunu rešenje SRS, u smislu da osoba koja se potpisala pod zahtev nije imala aktivnu legitimaciju da predstavlja stranku, zahtev na dopunu vraćen.

- SRS je ispunila to rešenje i mi smo skup zabranili, kao i prvi put. Zabranili smo ne samo SRS, već bilo kojoj drugoj stranci koja je htela da održi skup - podvukao je Stefanović.

Rekao je da je atmosfera u Hrtkovcima takva da je većinsko stanovništvo protiv bilo kakvog skupa. Ukazao je da je pisanje medija već uticalo negativno na mir i spokoj stanovnika Hrtkovaca.

- Za budućnost Srbije i Hrtkovaca je najbolje da se tamo niko ne okuplja. Policija će biti kadra da tu odluku sprovede - rekao je Stefanović.

Upitan kako će se sprovesti zabrana ako radikali budu, kako su najavili, samo održali šetnju, Stefanović je odgovorio: "Pustite da mi u skladu sa zakonom sprovedemo odluku".

- Rekao sam da građani Hrtkovaca ne moraju da brinu tog dana.

Upotrebićemo sve zakonske mogućnosti da sprečimo sva okupljanja, kako god se odvijala - poručio je on.

Bonus video: DRAMA NA AUTO-PUTU: Izgoreo automobil kod Geneksa! Bračni par u panici istrčao iz juga!

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.