KRITIKE ZBOG SEKSISTIČKOG PONAŠANJA! PSG: Dačić komentarima narušava ugled Srbije!
Ivica Dačić, Foto: AP

au!

KRITIKE ZBOG SEKSISTIČKOG PONAŠANJA! PSG: Dačić komentarima narušava ugled Srbije!

Dodaju da Dačić već godinama narušava ugled Srbije svojim, kažu, nespretnim izjavama, "nerazumnim postupcima i sve učestalijim diplomatskim skandalima zbog kojih svaki građanin Srbije oseća stid i neprijatnost

Objavljeno:

Pokret slobodnih građana (PSG) kritikovao je nedavne izjave ministra spoljnih poslova Ivice Dačića date u razgovoru sa predsednikom Belorusije, i ocenio da je u pitanju seksističko ponašanje.

Kako PSG navodi u saopštenju, Dačić je rekao da bi "rado menjao Lukašenkov staff od 10 top modela, koje su sve lepotice i gde svaka nosi po jednu kafu i jedan čaj i predložio Lukašenku da razmene staff".

PSG kaže da je sramno je za jednu uređenu državu da ministar spoljnih poslova i prvi potpredsednik Vlade, na ovakav način nipodaštava žene i koleginice, a time podržava i podstiče objektivizaciju i rodnu neravnopravnost.

Dodaju da Dačić već godinama narušava ugled Srbije svojim, kažu, nespretnim izjavama, "nerazumnim postupcima i sve učestalijim diplomatskim skandalima zbog kojih svaki građanin Srbije oseća stid i neprijatnost".

- Vladajuća struktura podržava seksizam kao glavno sredstvo u podizanju rejtinga gledanosti, čime direktno pogoršava već postojeći negativan položaj žena u društvu - smatra PSG i dodaje da takve izjave ne smeju i neće biti tolerisane.

Bonus video:

MASOVNA HAPŠENJA PO SRBIJI: Policija privodila zbog oružja i krađa, prijave protiv 11 maloletnika

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.