DVE OSOBE UHAPŠENE ZBOG PITANJA MINISTRU! Ne davimo BG blokirali policijsku stanicu u Majke Jevrosime! HAOS U CENTRU BEOGRADA (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

traže pravdu

DVE OSOBE UHAPŠENE ZBOG PITANJA MINISTRU! Ne davimo BG blokirali policijsku stanicu u Majke Jevrosime! HAOS U CENTRU BEOGRADA (FOTO) (VIDEO)

Policija obezbeđuje spontani protest, a ovaj deo centra grada je blokiran

Objavljeno: 16:11h

Inicijativa Ne davimo Beograd protestovala je danas ispred zgrade MUP u Ulici Majke Jevrosime zbog privođenja dve osobe.

foto: Filip Plavčić

Kako su saopštili iz udruženja Ne davimo Beograd, privedeni su Miloš Injac i Marko Radosavljević.

"Na današnjem prvomajskom protestu, policija je privela aktiviste Inicijative Ne davimo Beograd i Čuvara vatre, Miloša Injca i Marka Radosavljevića zbog "verbalnog napada" na ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Oni su postavili pitanja o Draganu Mladenoviću, radniku Goše koji se pre godinu dana ubio u fabričkom pogonu i ženama koje ostaju bez posle zbog trudnoće. Ministar se na pitanja nasmejao, a policija je aktivistima stavila lisice na ruke.

foto: Filip Plavčić

Kad su počela dobacivanja ministru, vlast je odlučila da dodatno degradira prava građana i slobodan govor sankcioniše stavljanjem lisica na ruke i odvođenjem u policijsku stanicu.

foto: Filip Plavčić

Ono što olako zaboravljaju jeste da ugnjetavanje i ućutkivanje radi samo privremeno. Radnicima je ostalo još jedino da dignu ruku na sebe, dok buka ne pojede mrak", kaže se u saopštenju Ne davimo Beograd.

.

Kako javlja N1 nezvanično, lica su kasnije puštena iz pritvora.

foto: Filip Plavčić

"Verbalni napad", kako kažu iz Ne davimo Bg, se sastojao u pitanjima "Ministre, šta kažete za radnika u Goši koji se ubio?" i "Šta kažete o trudnicama koje su ostale bez posla”.

foto: Filip Plavčić

Policija je obezbeđivala ovaj spontani protest i ovaj deo centra grada je bio blokiran. Aktivisti Ne davimo BG posedali su po ulici bez namere da odustanu.

foto: Filip Plavčić

- Pustite nam drugara - čulo se iz mase.

Nešto ranije, pre incidenta popričali smo s učesnicima današnjeg protesta o razlozima zbog kojih su danas na ulicama.

Jedan od njih rekao nam je kako se prava radnika gube i nestaju i kako treba izaći i boriti se za prava i zakone.

- Prava i zakoni za radnike donose po nekim evropskim standardima, gde se spominju radnici, ali rezultat toga je, sve više ukidanje prava, a sve manje ostvarenja i sprovođenje prava - kazao je učesnik protesta.

Na pitanje da li se nada ostvarenju zahteva sindikata, učesnik protesta rekao je da zahteve nije lako ostvariti, ali da se za njih treba boriti.

Bonus video:

PRVI MAJ U SRBIJI: Imamo li razloga za slavlje?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.