ON JE JAD I TUGA! IZ MOG JE PLEMENA, ALI DALEKO MU LEPA KUĆA! Pozvali smo Šešelje koji žive u Hrvatskoj i pitali ih šta misle o svom prezimenjaku!
Foto: Filip Plavčić, Zorana Jevtić, Dado Đilas, Ilustracija/Espreso.co.rs

auuuu

ON JE JAD I TUGA! IZ MOG JE PLEMENA, ALI DALEKO MU LEPA KUĆA! Pozvali smo Šešelje koji žive u Hrvatskoj i pitali ih šta misle o svom prezimenjaku!

Sagovornici Espresa iz Hrvatske nisu imali ništa prijatno da kažu o Vojislavu Šešelju

Objavljeno:

U poslednje vreme svedoci smo zategnutih odnosa Hrvatske i Srbije, izazvanim postupcima Vojislava Šešelja - gaženjem hrvatske zastave ispred Skupštine Srbije, psovanjem hrvatske delegacije koja je bila u poseti našoj zemlji, ali i planiranjem velikog mitinga u Hrtkovcima za 6. maj.

Posle psovanja "majke ustaške", hrvatska delegacija demonstrativno je prekinula posetu Srbiji, i nakon toga usledili su "problem do problema".

Hrvatske vlasti, nakon toga, proglasile su Aleksandra Vulina, ministra odbrane Srbije, "personom non grata" u Hrvatskoj, i to nakon što je izjavio kako o njegovom dolasku u Hrvatsku, na komemoraciju jasenovačkim žrtvama, može odlučivati samo Vrhovni komadant vojske Srbije, Aleksandar Vučić, a ne hrvatski ministar, što su hrvatske vlasti okarakterisale kao iskazano nepoštovanje hrvatskih institucija i zakona. Kao odgovor na ovu odluku hrvatskih vlasti, srpske vlasti proglasile su nepoželjnim, u Srbiji, ministra odbrane i potpredsednika Vlade Hrvatske Damira Krstičevića.

Zbog svih situacija koje su se desile prethodne nedelje, ali zbog mitinga koji lider radikala planira, uprkos svim zabranama, da održi u Hrtkovcima, kontaktirali smo sa građanima Hrvatske - nosiocima istog prezimena Šešelj, i pitali ih kako gledaju na incidente koje je izazvao lider radikala.

Sagovornici "Espresa" iz Hrvatske i to iz Opuzena, Podgradine, Buk-Vlaka, Zagreba, Blace nisu imali ništa prijatno da kažu o svom prezimenjaku - Vojislavu Šešelju, pa su pitanja o njemu dočekali sa podsmehom. Neki su izričito odbili da daju bilo kakav komentar, a neki su nam ipak rekli po koju reč o svom ne tako dragom "prezimenjaku".

- I ja sam Šešelj. On je valjda iz mog plemena. Ali, daleko mu kuća od moje, to imam da kažem, daleko mu kuća od moje - rekla je za "Espreso" Anita Šešelj iz Opuzena.

Na pitanje kako komentariše postupke Vojislava Šešelja u poslednje vreme, kao i najavu mitinga u Hrtkovcima, Draga Šešelj iz Podgradine rekla je za "Espreso" da nije političar i da ne zna puno o tome.

- On je jad i tuga. Vojislav Šešelj može da bude i najbolji čovek na svetu - ali za mene je on to, jad i tuga - rekla je Draga Šešelj.

Dubravka Šešelj iz Buk - Vlaka kaže da u njihovoj kući on nije nikada tema.

- I mi smo Šešelj, ali uopšte ne komentarišemo Vojislava Šešelja. Mi smo apolitična porodica. On nije tema u našoj kući, niti je osoba za komentarisanje - rekla je naša sagovornica Dubravka Šešelj.

Bonus Video:

Espreso intervju Aleksandar Šešelj

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.