MILOŠ JOVANOVIĆ: Evropska unija je mrtav projekat! Treba otvoriti debatu da li nam je potreban ulazak u EU!
Jovanović kaže da je potrebno da se u domaćoj javnosti otvori debata o tome da li je Srbiji potreban ulazak u EU, Foto: Fonet/ Marija Oković

izričit stav

MILOŠ JOVANOVIĆ: Evropska unija je mrtav projekat! Treba otvoriti debatu da li nam je potreban ulazak u EU!

Jovanović kaže da napretka ka Uniji nema bez priznanja samoproglašene nezavisnosti Kosova

Objavljeno:

Miloš Jovanović, predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS), ocenio je da je, u političkom smislu, Evropska unija (EU) mrtav projekat, te da je potrebno da se u domaćoj javnosti otvori debata o tome da li je Srbiji potreban ulazak u EU.

- Ekonomije će uvek biti, nezavisno od politike. Oni jesu naši najveći spoljnotrgovinski partneri danas, biće i za 30, kao što su bili i pre 30 godina, jer to prosto geografija nalaže - rekao je Jovanović gostujući na KTV Zrenjanin.

On je kazao da EU od Srbije traži da se odrekne Kosova i Metohije i da napretka ka Uniji nema bez priznanja samoproglašene nezavisnosti Kosova. - Odluka Srpske napredne stranke o Kosovu će biti ona koja je nametnuta spolja. Aleksandru Vučiću ne bih bio u koži. Zaista ne bih, jer mislim da ima obaveze a da lično nema hrabrosti da napravi neki zaokret, sve i kada bi hteo, a mislim da neće - rekao je predsednik DSS. On je podsetio da je zahtev koji znači model dve Nemačke za Srbiju i Kosovo 2007. godine Koštuničinoj vladi uputio Volfgang Išinger, ali da ona na to nije pristala. - Potpisivanje takvog sporazuma je i de jure i de fakto priznanje nezavisnosti Kosova. A onda sledi otvaranje pitanja Raške oblasti, pa juga centralne Srbije - zaključio je Jovanović.

Bonus Video:

Espreso intervju, Dragan Đilas

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.