VUK JEREMIĆ: Ukinuti privatne izvršitelje, oni su postali partijska vojska
Jeremić je rekao da privatni izvršitelji mesečno zarađuju od nekoliko desetina hiljada evra do 100.000 evra, Foto: Fonet/Marija Oković

izričit

VUK JEREMIĆ: Ukinuti privatne izvršitelje, oni su postali partijska vojska

Jeremić je dodao da bi put ka promeni u Srbiji trebalo da vodi preko delegitimizacije sadašnjeg načina vršenja vlasti

Objavljeno: 10:40h

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da se Narodna stranka zalaže za hitno ukidanje privatnih izvršitelja, jer stvaraju situaciju „blisku socijalnoj tragediji“ i gotovo bez izuzetka su povezani sa Srpskom naprednom strankom. - Privatni izvršitelji mesečno zarađuju od nekoliko desetina hiljada evra do 100.000 evra i obavljaju svoju delatnost na potpuno neprimeren način i, što je nezabeleženo u Evropi, sprovode nepravosnažne sudske presude - rekao je Jeremić televiziji N1. Jeremić je rekao da je će Narodna stranka predložiti hitno ukidanje privatnih izvršitelja i ostalim opozicionim strankama i izrazio uverenje da će se sa tim predlogom složiti svi akteri, od Pokreta slobodnih građana do Dveri.

Jeremić je naveo da je neupitna buduća saradnja Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana i Dragana Đilasa i da je potrebno proširiti opozicioni savez i ponuditi održivu alternativu vlasti koja Srbiju vodi u propadanje po svim kriterijumima. - Ne postoje bilo kakve suštinske razlike u gledanjima na ono što je potrebno činiti. Postoje različiti predlozi o formi delovanja i potpuno sam siguran da ćemo i o tome postići dogovor - rekao je Jeremić. Jeremić je dodao da bi put ka promeni u Srbiji trebalo da vodi preko delegitimizacije sadašnjeg načina vršenja vlasti, ako je potrebno i bojkotom, koji je samo jedna od ideja, a da bi bojkot bio uspešan, u njemu bi trebalo da učestvuju svi. - Možemo se dogovoriti oko povratka autonomije institucija, slobode medija, podrške domaćoj privredi i drugim pitanjima. Nama je važno da se opozicija ujedini jer to građani od nas očekuju i jer drugačije ne možemo - rekao je Jeremić.

foto: Fonet

Jeremić je dodao da će Narodna stranka u pregovorima opozicionih aktera biti fleksibilna i neće nastupati sa ultimativnim zahtevima. Jeremić je, povodom pregovora o Kosovu i Metohiji, rekao da je za Narodnu stranku neprihvatljiva stolica Prištine u UN i da o tome ne bi ni trebalo pregovarati bez prethodnog rešavanja pitanja srpske imovine na Kosovu i zaštite srpskog kulturnog nasleđa. Predsednik Narodne stranke, koji je i bivši minstar spoljnih poslova Srbije i predsednik Generalne skupštine UN, rekao je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić sam vodi spoljnu politiku, a niti poznaje diplomatske norme niti dovoljno dobro govori engleski jezik.

Bonus video:

Nikola Šainović, intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.