FRANCUSKA PRETI ONIMA KOJI POVUKU PRIZNANJE KOSOVA! Dačić poručuje da Srbija nije džak za udaranje!
FRANCUSKA PRETI ONIMA KOJI POVUKU PRIZNANJE KOSOVA, Foto: Fonetap, Beta / Ognjen Stevanović

to je to prijateljstvo!

FRANCUSKA PRETI ONIMA KOJI POVUKU PRIZNANJE KOSOVA! Dačić poručuje da Srbija nije džak za udaranje!

Svoju nameru nisu krili ni pred našom Misijom u UN

Objavljeno: 10:40h

Ivica Dačič, Ministar spoljnih poslova Srbije, povodom izjava zamenika kosovskog premijera Envera Hodžaja i političkog savetnika kosovskog predsednika Blerima Šalje da ZSO neće biti formirana pre potpisivanja pravno obavezujućeg sporazuma, upitao kakve veze ima ZSO sa time, piše Politika.

Kaže da bi zbog ovoga što je rečeno povukao potpis sa Briselskog sporazuma, pogotovo kada se vidi šta je sve Srbija uradila, a da Priština nije ispunila jedinu obavezu koju je imala. - Blerim Šalja je bio svedok kada sam potpisao Briselski sporazum. Znači, bio je tu, sve je znao i zamislite kakav je to vrhunac licemerja i bezobrazluka kada kaže da će ZSO biti formirana posle potpisivanja pravno obavezujućeg sporazuma. Čekajte, ali gde je to napisano - pitao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je izjavio i da je dobio informaciju da će jedna zemlja, članica EU i stalna članica SB UN, uputiti protest svakoj zemlji koja ubuduće bude povukla priznanje kosovske nezavisnosti. Predstavnik ove zemlje, kazao je Dačić ne precizirajući o kojoj članici EU je reč, rekao je našoj misiji u Njujorku da je pristup Srbije, kada je reč o državama koje su priznale kosovsku nezavisnost, iritantan. Kako „Politika” nezvanično saznaje u diplomatskim krugovima, reč je o Francuskoj.

Dačić je konstatovao da su predstavnici EU gluvonemi kada je u pitanju ponašanje Prištine. Šaljivo je konstatovao - da u regionu ima dosta slušnih aparata, ali da oni nešto slabo reaguju. - Ne znam da li je ta bolest izlečiva. Kada treba nešto protiv Prištine da se kaže, kao da zaseda veće mudraca sa Tibeta. Ali zato kada je reč o Srbiji uvek postoji spremnost da se na nama vežba. Treba da znaju da Srbija nije džak za udaranje -, rekao je Dačić.

Bonus video:

ESPRESO INTERVJU: Dragiša Ivelja, bivši Titov špijun

(Espreso.co.rs/Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.