DAČIĆ I PALMA NA IZLOŽBI ANTIČKA GRČKA U MUZEJU JUGOSLAVIJE: Naše dve zemlje su večna priča prijateljstva, ljubavi, međusobne pomoći i podrške!
Dačić se zahvalio i direktorki Muzeja što obavljaju posao na ovakav način, Foto: Espreso

palma počasni konzul grčke

DAČIĆ I PALMA NA IZLOŽBI ANTIČKA GRČKA U MUZEJU JUGOSLAVIJE: Naše dve zemlje su večna priča prijateljstva, ljubavi, međusobne pomoći i podrške!

Grčki ambasador Elijas Eliadis se zahvalio na organizaciji izložbe

Objavljeno:

U okviru manifestacije Grčki dani u Beogradu, u objektu Stari muzej pri Muzeju Jugoslavije do 29. aprila postavljena je mini-izložbe "Antička Grčka". Izložbu su posetili ministar inostranih poslova Ivica Dačić, ambasador Grčke u Srbiji Elijas Eliadis, i Dragan Marković Palma.

Dačić se zahvalio direktorki Muzeja što rade ovaj posao na ovakav način, i napomenuo da je i dalje Muzej Jugoslavije mesto koje turisti najviše posećuju.

foto: Espreso

- Imajući u vidu da ove godine slavimo 100 godina od formiranja prve jugoslovenske države, odnosno Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, u tom smislu treba podržati Muzej da se steknu svi logistički uslovi i da se taj jubilej obeleži na dostojan način. Kada je reč o Grčkoj i Srbiji, to je večna priča prijateljstva, ljubavi, međusobne pomoći i podrške, i veoma mi je drago da se ova poseta Muzeju i postavci održava. Mi imamo izuzetne odnose sa Grčkom. To su dve zemlje koje su u istoriji imale velike veze i međusobno se podržavale. Srbija je večno zahvalna na pomoći koju joj je Grčka pružila - rekao je Dačić.

Ambasador Grčke Elijas Eliadis se zahvalio na organizaciji ove izložbe, rekao da mu je drago zbog odnosa Srbije i Grčke, i otkrio da će se otvoriti počasni konzulat Grčke u Jagodini, a da će počasni konzul biti Dragan Marković Palma.

- Zahvaljujem se ministru spoljnih poslova Ivici Dačiću što je ovde sa nama danas i što prisustvuje ovom otvaranju, jer to svedoči koliko su odnosi Srbije i Grčke zaista bitni. Takođe je veoma bitno što je sa nama i Dragan Marković Palma, inače veliki prijatelj Grčke. Veliko zadovoljstvo nam je da kažemo da ćemo uskoro biti u mogućnosti da nazivamo gospodina Markovića počasnim konzulom Grčke. Napravićemo počasni konzulat Grčke u Jagodini - rekao je ambasador Grčke u Srbiji, i dodao da će to pomoći i daljem razvijanju odnosa Srbije i Grčke.

foto: Espreso

Dragan Marković Palma je rekao da iako nije bio konzul, da je radio možda i više nego oni čiji je to posao bio.

- Hvala što ste danas to saopštili. Moja obaveza biće sigurno ista kao i pre, možda sa više emocija. Grčka je moja druga država, a posebno mi je drago što se ova država održava danas, kada su u toku Grki dani u Beogradu - rekao je Palma.

Bonus video:

Nikola Šainović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.