HRVATI TRAŽE OD SRBIJE DA UHAPSI ŠEŠELJA ZBOG INCIDENTA SA ZASTAVOM! Šta na to kaže lider radikala?
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

hladan kao šprIcer

HRVATI TRAŽE OD SRBIJE DA UHAPSI ŠEŠELJA ZBOG INCIDENTA SA ZASTAVOM! Šta na to kaže lider radikala?

Na pitanje kako reaguje na vest o potencijalnom hapšenju, Šešelj je odgovorio kratko i u svom stilu

Objavljeno:

Jedna od glavnih vesti u Hrvatskoj je lider Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj. Čak se pojavila i inicijativa na internetu u toj zemlji da se zvaničnom Beogradu zapreti hrvatskim vetom na dalje pregovore o članstvu u EU ukoliko Šešelj ne bude uhapšen zbog vređanja države Hrvatske i najave mitinga u Hrtkovcima za Đurđevdan.

Ovu inicijativu, kako prenosi nedeljnik Afera, podržaće i poslanici Sabora. Navodno, oni ne žele da neko ko je napao državu članicu EU prođe nekažnjeno.

Tim povodom smo pozvali lidera radikala, Vojislava Šešelja koji je bio raspoložen za priču na tu temu.

- Radujem se pretnjama Hrvatske. Koliko ja znam za hapšenje je potreban razlog, pa me zanima koji bi razlog bio u mom slučaju, pošto ga ja ne znam - kaže lider SRS.

- Dok sam ja živ, potrudiću se da Srbija ne uđe u EU, a nameravam da živim još 20 godina, bar do 2038. godine i do tada ću se truditi da ne uđemo u tu zajednicu - dodaje.

Na pitanje kako reaguje na vest o potencijalnom hapšenju, Šešelj je odgovorio kratko.

- Nisam uopšte uznemiren ovom informacijom, ja se nikada nisam tukao sa policijom, možda će morati da me iznose, ali što se mene tiče, "hladan sam kao špricer".

Da podsetimo, iako nema snimka ili svedoka, SRS je objavila da je lider ove stranke izgazio hrvatsku zastavu na ulazu u Skupštinu, pa zatim napao delegaciju ove zemlje verbalno, zbog čega su oni prekinuli posetu Srbiji.

Državni vrh Srbije osudio je Šešeljevo postupanje.

Pogledajte bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.