Joksimović poručila hrvatskom premijeru: Ja vam čuvam leđa! NJEGOV ODGOVOR - DŽENTLMENSKI, NEMA ŠTA!
Joksimovićka čuva ledja Plenkoviću, Foto: Fonet, Beta

sastanak za saradnju

Joksimović poručila hrvatskom premijeru: Ja vam čuvam leđa! NJEGOV ODGOVOR - DŽENTLMENSKI, NEMA ŠTA!

Da podsetimo, hrvatski mediji su pisali da je Jadranka Joksimović odbila da da izjavu hrvatskim novinarima

Objavljeno:

Ministarka Jadranka Joksimović i premijer Hrvatske Andrej Plenković kratko su popričali u Brdu kod Kranja, a mediji pišu o tome šta je poručila ministrka.

Njih dvoje prisustvovali su sastanku Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (SEECP) u Sloveniji.

Prilikom zajedničkog fotografisanja, kratko su popričali, a srpska ministarka za evropske integracije poručila je premijeru: “Ja vam čuvam leđa, Plenkoviću!“.

“Onda sam miran“, odgovorio je Plenković, prenosi Dnevnik.hr. Plenković je inače naveo da sa ministarkom za evrointegracije Jadrankom Joksimović, koja je predstavljala Srbiju na tom skupu, nije razgovarao o otvorenim pitanjima između dve države. "Nismo razgovarali, samo smo se pozdravili. Nismo se doticali tema iz naših bilateralnih odnosa", rekao je Plenković. Da podsetimo, hrvatski mediji su pisali da je Jadranka Joksimović odbila da da izjavu hrvatskim novinarima.

Novinare je, kako navodi izveštač zagrebačke N1 televizije, zanimao njen komentar na incident koji je nedavno u Skupštini Srbije napravio lider radikala Vojislav Šešelj i odluka Hrvatske da zabrani ulazak ministru odbrane Aleksandru Vulinu, koji je nameravao da prisustvuje komemoraciji jasenovačkih žrtava.

Ministarka Joksimović, navodi N1, odbila je da im udovolji. Joksimovićeva potvrđuje da nije htela da im "udovolji", odnosno da im izađe u susret i govori o nečemu izvan konteksta sastanka na kojem danas učestvuje. "Očigledno je da suština poteza pomenutih hrvatskih novinara jeste podmetanje i provokacija", kaže Joksimovićeva za srpske medije.

Bonus video: Počeo protest taksista! Stotine automobila idu ka centru!

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.