Predsednik iz Bukurešta: Ne mogu da kažem čija je podrška najveća, jer sve su to naši prijatelji i važno je da građani Srbije to znaju!
Predsednik Srbije na sastanku balkanske četvorke, Foto: Ap/Vadim Ghirda

OTVORENA PODRŠKA

Predsednik iz Bukurešta: Ne mogu da kažem čija je podrška najveća, jer sve su to naši prijatelji i važno je da građani Srbije to znaju!

Otvorena i neiskvarena podrška Bugarske, Grčke i Rumunije

Objavljeno: 19:13h

Nakon sastanka balkanske četvorke, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je za srpske medije ponovio šta su bile teme sastanka, ali se osvrnuo i na druge važne teme za našu zemlju.

On je rekao da je važno da Bugarska, Grčka i Rumunija pružaju podršku Srbiji na putu EU, kao i da je ta podrška otvorena i neiskvarena.

- Rumunija je najveća zemlja, Bugarska predsedavajuća EU, Grčka sa možda najvažnijim geostrateškim položajem u Evropi. Ne mogu da kažem čija je od ove tri zemlje podrška najveća, jer sve su to naši prijatelji i važno je da građani Srbije to znaju, jer neki se već sad trude se da nam taj put ka EU otežaju, a takođe su nam susedi. Mi smo razgovarali o konkretnim stvarima: o formiranju Radne grupe koja mora brzo da radi. Razgovarali smo autoputu Temišvar - Vršac - Beograd. Možete misliti šta bi to značilo za Banat, strahovito mnogo znači. Razgovarali smo o železničkom koridoru, koridoru 10, jer mi moramo tu prugu da osavremenimo. Niš će mnogo toga dobiti. Razgovarali smo o digitalnoj infrastrukturi.

Na pitanje da li će Srbija prisustvovati Samitu u Sofiji, predsednik je rekao da je to naša dužnost.

- Kako mislite da zabijemo nož u leđa Bugarskoj? Mislite li da je moguće da tamo budu najvažniji evropski lideri poput Merkelove, Makrona, a mi ne?

Moramo da budemo prisutni. Imate manje sastanke na kojima ne morate da prisustvuje, ali ne možete da izbegavate velike sastanke gde dolaze veliki lideri. Srbija mora da razvija svoju ekonomiju i da razmišlja kako da smanji dug kako bi građani živeli bolje.

U vezi sa najnovijom situacijom sa Hrvatskom, Vučić kaže da je veoma zabrinut, kao i da se trudio da bude objektivan.

- Mi sve ovo imamo jer je SRS nešto saopštila, a to niko nije ni video, ni čuo. Da nije malo previše, da nisu malo nervozno i ishitreno reagovali? Moje je pitanje da li će biti podigut spomenik Alojziju Spetincu? I da li je podizanje spomenika razumno? Mislite li da je to u redu prema srpkom življu u Hrvatskoj? Što se nas tiče, mi smo za dijalog uvek spremni, ali neko mora da nas čuje i sasluša - rekao je Vučić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KOLAPS U NAJAVI: Počeo protest taksista!

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.