ŠARL MIŠEL I ANA BRNABIĆ: Ekonomska saradnja Srbije i Belgije je skromna, ali postoji veliki potencijal za dalje!
Na zajedničkoj konferenciji za novinare Ana Brnabić zahvalila je premijeru Belgije na vremenu koje je odvojio za posetu Srbiji, Foto: Fonet

sastanak

ŠARL MIŠEL I ANA BRNABIĆ: Ekonomska saradnja Srbije i Belgije je skromna, ali postoji veliki potencijal za dalje!

Brnabićeva je pozvala premijera Belgije da sa Vladom Srbije i Privrednom komorom Srbije organizuju posetu belgijskih privrednika Srbiji

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić i premijer Belgije Šarl Mišel, u Beogradu su razgovarali o evropskom putu Srbije, regionalnoj stabilnosti, normalizaciji odnosa Beograda i Prištine i ekonomskoj saradnji dve zemlje.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare Ana Brnabić zahvalila je premijeru Belgije na vremenu koje je odvojio za posetu Srbiji kako bi sa njenim zvaničnicima razgovarao o nizu važnih tema, kao i na podršci koju je Belgija pružila Srbiji za otvaranje novih poglavlja u pregovorima sa EU, ali i na tehničkoj podršci za poglavlja 23 i 24.

- Posebno zahvaljujem na želji da ne samo čujete, nego i da razumete našu logiku i to šta se dešava u regionu, važne teme koje doprinose regionalnoj stabilnosti i to šta smo mi uradili na putu evropskih integracija i koja je vizija Srbije za godine pred nama - rekla je Ana Brnabić.

Ona je dodala da je ekonomska saradnja Srbije i Belgije skromna, da je prošle godine bila nešto iznad 540 miliona evra i da postoji veliki potencijal za dalju saradnju.

Brnabićeva je pozvala premijera Belgije da se Vladom Srbije i Privrednom komorom Srbije organizuju posetu belgijskih privrednika Srbiji, kao i posetu privrednika Srbije Belgiji.

Mišel je kazao da je Belgija odlučna da igra aktivnu ulogu da se odnosi u regionu bolje razumeju, a sve u cilju stabilnosti.

- Strateško pitanje EU je na koji način možemo da vidimo odnose sa svim zemljama u regionu a ne samo sa Srbijom i da istovremeno poštujemo istoriju. Ideja je da napravimo napor da bi na sigurnim osnovama obezbedili prosperitet i stabilnost - rekao je Mišel.

On je izrazio spremnost da se dodatno ojačajaju odnosi dve države i dodao da ima prostora da se pospeši ekonomska i finansijska saradnja.

Mišel je kazao da je Belgija s entuzijazmom prihvatila ideju da se organizuju različiti seminari sa komorama, preduzećima, privrednicima kako bi se identifikovali potencijali i otvorila nova radna mesta u cilju jačanja ekonomije Srbije.

Mišela je sinoć na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Bonus video:

(KURIR TV) SAOBRAĆAJNI KOLAPS U NAJAVI: Protest BG taksista danas od 16 do 18 časova! Došli iz cele Srbije

(Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.