DRECUN: Ambasador Norveške podržao Haradinaja i Tačija i narušio integritet Srbije
Ambasador je ugrozio osnose Srbije i Norveške, Foto: printscreen

Diplomatski skandal

DRECUN: Ambasador Norveške podržao Haradinaja i Tačija i narušio integritet Srbije

Povodom ove izjave, Milovan Drecun je rekao da je ambasador narušio teritorijalni integritet i suverenitet Srbije

Objavljeno: 07:37h

Ambasador Norveške Arne Sanes Bjernstad, rekao je da "oni koji govore o Kosovu kao integralnom delu Srbije ne bi trebalo da se čude kada Ramuš Haradinaj Bujanovac i Preševo nazove "istočnim Kosovom"!

Povodom te izjave ambasadora Norveške, predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je da je Srbija članica UN i da su njene granice međunarodno priznate, te da je ambasador Norveške na ovaj način narušio teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Drecun je podsetio i šta su dužnosti ambasadora.

- Posao ambasadora je da gradi dobre bilateralne odnose sa zemljom koja mu ukazuje gostoprimstvo, ne da narušava njen teritorijalni integritet i suverenitet. On ne poznaje dobro situaciju - kaže Drecun i dodaje:

- Srbija je članica Ujedinjenih nacija i njene granice su međunarodno priznate i po Rezuluciji 1244 Kosovo je sastavni deo Srbije i takvu provokaciju i takav politički nonsens ne očekujemo od bilo kog ambasadora, jer je njegova izjava uperene direktno protiv interesa Srbije, dakle, zemlje koja mu je domaćin ovde, a koliki je doprinos Norveška dala rasturanju Srbije preko secesije Kosmeta, to bi, možda, on mogao da kaže.

Drecun je dodao i da će "za nas Kosovo uvek biti Srbija i to je za većinu čovečanstva i za UN".

On je potvrdio da se radi o mešanju u unutrašnje poslove Srbije i da ambasadoru Norveške treba skrenuti pažnju da su takve izjave neprihvatljive i da nisu u duhu izgradnje dobrih odnosa između Srbije i Norveške.

Bonus video:

Marko Bastać, intervju

(Espreso.co.rs / Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.