Vučić i Soroš o unapređivanju života Roma u Srbiji
Foto: Fonet

soroš stigao u srbiju

Vučić i Soroš o unapređivanju života Roma u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u posetu Aleksandra Soroša, sa kojim je razgovarao o položaju Roma u Srbiji i unapređenju tih odnosa

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa zamenikom predsedavajućeg Fondacije za otvoreno društvo Aleksandrom Sorošem o napretku Srbije u evropskim integracijama, unapredjenju preduzetništva i položaja Roma u Srbiji. Aleksandar Soroš izrazio je spremnost za veću podršku reformama, jačanju kapaciteta državnih institucija i jačanju demokratskih procesa u Srbiji, navodi se u saopštenju iz Vučićevog kabineta. Dodaje se da je Fondacija za otvoreno društvo spremna da pomogne koliko god je u njenoj moći u unapredjenju položaja Roma u Srbiji, što bi u velikoj meri doprinelo i njihovom većem učešću u javnom životu.

Tema razgovora bilo je i unapredjenje i korišćenje potencijala romske zajednice u razvoju preduzetništva, u čemu će pomoć pružiti kako lokalna zajednica u kojoj žive, tako i cela Srbija.

"Srbija ima priliku da iskoristi evropske i nacionalne resurse da unapredi položaj najugroženijih građana Srbije, među kojima su i Romi", rekao je Soroš. Vučić i Soroš razgovarali su i o pozitivnom aspektu života i stvaralaštva Roma u Srbiji kao što su kultura i umetnost. Fondacija je nedavno pokrenula Evropski romski institut za umetnost i kulturu u Berlinu, a Srbija razmatra mogućnost otvaranja ogranka Instituta u Beogradu. Predsednik Vučić je zahvalio Fondaciji na zalaganju da sedište inicijative Saveta za regionalnu saradnju "Integracija Roma 2020" bude u Beogradu i pod pokroviteljstvom Vlade Srbije, i izrazio očekivanje da će saradnja sa tom regionalnom inicijativom biti još plodotvornija.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

STIGLA IVANA TRAMP!

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.