Mogerini: PREPOZNATA JE VUČIĆEVA REŠENOST DA SRBIJU UVEDE U EU
Foto: Fonet / Nenad Orevi

zadovoljna je

Mogerini: PREPOZNATA JE VUČIĆEVA REŠENOST DA SRBIJU UVEDE U EU

On je dodao da je sa Mogerini razgovarao i o Kosovu i Metohiji

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini u zdanju na Andrićevom vencu.

- Zadovoljan sam zbog napretka i uspeha u ekonomskoj sferi. Razgovarali smo o poglavljima u kojima je postignut manji napredak i spremni smo da se posvetimo unapređenju onog dela koji se odnosi na vladavinu prava, da saslušamo i sprovedemo preporuke EK i time radimo dobar posao za našu zemlju i obezbeđujemo pravnu sigurnost. Razgovarali smo i o regionalnoj stabilnosti i Kosovu i Metohiji - rekao je predsednik.

On je dodao da je sa Mogerini razgovarao i o Kosovu i Metohiji.

foto: Fonet

- To je najvažnije pitanje oko kojeg sam mnogo zabrinut, ali sam uverem da uz pomoć gospođe Mogerini možemo da izbegnemo brojne prepreke - rekao je Vučić i poželeo Mogerinijevoj da se "u Srbiji oseća kao kod svoje kuće".

- Poštovani predsedniče, zaista je zadovoljstvo ponovo biti u Beogradu i hvala na toploj dobrodošlici i razgovorima koje smo oduvek imali, ne samo ovde u Beogradu - rekla je Mogernijeva, koja je naglasila da je Srbija uradila veliki posao na evropskom putu.

- Otvorili smo 12 od 35 poglavlja i dobri su izgledi da se nova otvore tokom bugarskog predsedavanja Evropskom unijom. Zadovoljna sam posvećenošću i voljom da se ide dalje, da se nastavi sa reformama i da se krećete ka EU. Prepoznata je rešenost Vučića na evropskom putu - rekla je šefica diplomatije EU.

Ona je dodala, povodom pregovora u Briselu između Beograda i Prištine, da dogovoreno mora da se sprovede, posebno istakavši formiranje Zajednice srpskih opština i energetski sporazum.

Mogerini je dodala da ne samo što sve više srpskih studenata ide da studira po Evropi, već i sve više evropskih akademskih građana dolazi u našu zemlju.

Mogerini je osudila Šešeljevo gaženje zastave Hrvatske povodom jučerašnje posete hrvatske delegaije Skupštini Srbije.

Bonus video: Stefanović otvorio izložbu "Istorija policije u Srbiji"

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.