ŠEŠELJ GAZIO ZASTAVU HRVATSKE, A SNIMKA NEMA: Iz Narodne skupštine objasnili zašto!
Foto: Espreso

mrtvi ugao

ŠEŠELJ GAZIO ZASTAVU HRVATSKE, A SNIMKA NEMA: Iz Narodne skupštine objasnili zašto!

U pitanju je nepoštovanje predstavnika demokratskih institucija, građana i svih onih koji rade na dobrosusedskim odnosima

Objavljeno: 09:24h

Skupština Srbije objasnila je za N1 da ne postoji snimak incidenta u kojem radikalni zastupnik Vojislav Šešelj gazi hrvatsku zastavu u Narodnoj skupštini Srbije pa je i objasnila zašto.

- Ne postoji video snimak navedenog incidenta. Video nadzor tog dela Narodne skupštine Republike Srbije ne pokriva mesto gde su bile postavljene zastave, jer se nalazi u mrtvom uglu u odnosu na postavljene kamere, navodi se u njihovom pojašnjenju.

Podsetimo, hrvatsko saborska delegacija na čelu sa šefom Sabora Gordanom Jandrokovićem naprasno je prekinulo službenu posetu Srbiji nakon što je Šešelj u Skupštini Srbije gazio hrvatsku zastavu i psovao hrvatsko parlamentarnu delegaciju. Sramotni incident osudila je i Evropska komisija.

- U pitanju je nepoštovanje predstavnika demokratskih institucija, građana i svih onih koji rade na dobrosusedskim odnosima, regionalnoj saradnji i pomirenju, izjavio je predstavnik Evropske komisije, preneli su hrvatski mediji.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.