MEĐUNARODNI SKANDAL ZBOG ŠEŠELJA: Hrvatska delegacija posle GAŽENJA ZASTAVE prekinula službenu posetu Srbiji!
Foto: Filip Plavčić, Dado Đilas, beta/lana slivar dominic

skandal

MEĐUNARODNI SKANDAL ZBOG ŠEŠELJA: Hrvatska delegacija posle GAŽENJA ZASTAVE prekinula službenu posetu Srbiji!

Šešelj je psovao hrvatsku delegaciju prilikom ulaska u srpsku Skupštinu

Objavljeno: 15:26h

Predsednik Hrvatskog Sabora Gordan Jandroković nalazi se u Srbiji. To je prva službena poseta jednog predsednika Hrvatskog Sabora Srbiji. Ali, njegova dvodnevna poseta naprasno je prekinuta.

Nakon incidenta u Beogradu tokom kojeg je Vojislav Šešelj psovao hrvatsku delegaciju, koja boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji, i gazio hrvatsku zastavu u Skupštini Srbije, zvaničnici Hrvatske otkazali su susret sa srpskom ministarkom evropskih integracija i povukli se u zgradu hrvatske ambasade u Beogradu.

Kako javljaju hrvatski mediji, oni su doneli odluku da prekinu posetu Srbiji.

Gordan Jandroković prekinuo je službenu posetu Srbiji nakon incidenta koji je napravio Vojislav Šešelj. Šešelj je psovao hrvatsku delegaciju prilikom ulaska u srpsku Skupštinu. Pokušao je pritom i da pocepa hrvatsku zastavu, a potom ju je zajedno s još jednim zastupnikom počeo da gazi.

Jandroković je posetu započeo susretom s predsednicom srpske Skupštine Majom Gojković, tim povodom je izjavio:

Ovaj susret je veoma važan za razvoj bilateralnih odnosa dveju država i svesni smo otvorenih pitanja iz prošlosti koje moramo rešavati. Do rešenja ne možemo doći ako ne razgovaramo i to je ključno bez obzira na one koji kritikuju odnos dveju država. Danas je velika odgovornost na političarima koji ih vode – rekao je Jandroković. Prema programu posete, Jandroković treba da se sastane i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, ministarkom za evropske integracije Srbije Jadrankom Joksimović. Ali, sada su ti susreti pod znakom pitanja.

Bonus video:

Marko Bastać, intervju

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.