Administrativni odbor odbio zahtev DS da se ustanovi ko je ispisao preteće poruke Aleksandri Jerkov!
Aleksandru Jerkov vređali u Skupštini, Foto: Dragana Udovičić

nisu nadležni

Administrativni odbor odbio zahtev DS da se ustanovi ko je ispisao preteće poruke Aleksandri Jerkov!

Predlog DS nije prihvaćen jer, kako je rekao predsednik Administrativnog odbora Aleksandar Martinović, odbor nije za to nadležan

Objavljeno:

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Goran Ćirić zatražio je danas od Administrativnog odbora Skupštine Srbije da pribavi snimke kako bi se utvrdilo ko je sve opkolio i vređao u skupštinskoj sali poslanicu DS Aleksandru Jerkov i ko joj je ispisao uvredljive poruke.

Predlog DS međutim nije prihvaćen jer, kako je rekao predsednik Administrativnog odbora Aleksandar Martinović, odbor nije za to nadležan. - Kakve ja veze imam sa tim. Kako ja kao predsednik Administrativnog odbora da obezbedim snimak, šta ja imam sa tim - rekao je Martinović i dodao da je Poslovnikom tačno propisano šta su nadležnosti odbora. Ćirić mu je rekao da nije ni očekivao da će izaći u susret i ukazao Martinoviću da odbor utvrđuje sankcije prema poslanicima koji se nedolično ponašaju.

On je istakao da je neophodno preduzeti najoštrije mere i kazne za poslanika ili poslanicu koja je sebi dozvoli da na doktorskoj disertaciji Aleksadre Jerkov ostavi uvredljivu poruku. Čirić je želeo da se dnevni red Administrativnog odbora dopuni tim zahtevom, ali njegov zahtev nije uvršten u dnevni red. - Šta radi Administrativni odbor je propisano Poslovnikom. sve što je u nadležnosti odbora ja ću da uradim, ali što nije ja ne mogu tim zahtevima da izadjem u susret. Ja nisam policajac, šta ja znam ko je nešto pisao - rekao je Martinović. Poslanik Socijaldemokratske stranke Nenad Konstatinović rekao je da je ponašanje prema Jerkov nedopustivo i da su pojedini poslanici morali biti sankcionisani još u sali, kao i da je morao biti sankcionisan Šešelj zbog pretnji da će "razbiti njuške" onima koji govore o presudi izrečenoj protiv njega u Haškom tribunalu.

Bonus video:

Espreso intervju: Marko Bastać

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.