KAKVA PROVOKACIJA! Radikali planiraju veliki miting u Hrtkovcima! Govoriće Šešelj, a Radeta obaveštava braću Srbe i sestre Srpkinje na Tviteru!
Radeta poziva na miting sve Srbe i Srpkinje, Foto: Fonet

šta će im ovo?

KAKVA PROVOKACIJA! Radikali planiraju veliki miting u Hrtkovcima! Govoriće Šešelj, a Radeta obaveštava braću Srbe i sestre Srpkinje na Tviteru!

Šešelj je osuđen na 10 godina zatvora upravo zbog podstrekivanja na zločine protiv čovečnosti počinjene 1992. u vojvođanskom mestu Hrtkovci

Objavljeno:

Potpredsednica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta, koja je svakodnevno veoma aktivna na društvenim mrežama, ovog puta podelila je plan Srpske radikalne stranke za Đurđevdan, kada su odlučili da održe veliki miting u Hrtkovcima.

Radeta je obavestila sve "braću Srbe i sestre Srpskinje" da će se miting održati u centru Hrtkovaca, i rekla da će govoriti lider radikala Vojislav Šešelj.

- Braćo Srbi i sestre Srpkinje, na Đurđevdan, 6. maja u 11 časova Srpska radikalna stranka održaće veliki narodni miting u centru Hrtkovaca. Na mitingu će govoriti predsednik srpskih radikala dr Vojislav Šešelj - napisala je Radeta na Tviteru.

Da podsetimo, u selu Hrtkovci, pre 22 godine Vojislav Šešelj došao je sa pristalicama i pročitao imena 17 meštana katoličke veroispovesti koji moraju da se isele, pa se i danas mnogi u ovom selu smrznu od straha na pomen njegovog imena.

Vojislav Šešelj (64) osuđen je na 10 godina zatvora upravo zbog podstrekivanja na zločine protiv čovečnosti počinjene 1992. u vojvođanskom mestu Hrtkovci.

Prema mišljenju žalbenog veća, Šešelj je svojim govorom od 6. maja 1992. u Hrtkovcima u Vojvodini, na promociji Srpske radikalne stranke, podstrekivao na zločine protiv čovečnosti - progone, deportacije i prisilno premeštanje. U obrazloženju ove odluke veće je zaključilo da je Šešeljev govor bio jasan poziv za prisilno iseljenje hrvatskog stanovništva. Citirane su i Šešeljeve izjave: „U Hrtkovcima nema mesta Hrvatima“ i „Izvešćemo ih na granicu srpske zemlje, odatle neka peške idu“. Takođe se konstatuje da je okupljena gomila skandirala „Hrvati u Hrvatsku“ i „Ovo je Srbija“.

Da li se i vama čini da je poziv na miting otvorena provokacija?

Bonus video:

Marko Bastać, intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.