ŠTA JE BRE, ĆORAVA, VIKALI SU MI: Maja Gojković otkrila detalje VREĐANJA U SKUPŠTINI
Foto: Fonet

i sama je bila žrtva

ŠTA JE BRE, ĆORAVA, VIKALI SU MI: Maja Gojković otkrila detalje VREĐANJA U SKUPŠTINI

Poslanici Srpske radikalne stranke (SRS) u utorak su u skupštinskoj sali okružili i vređali poslanicu DS Aleksandru Jerkov

Objavljeno: 10:55h

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas, povodom pretnji i vređanja poslanice Demokratske stranke (DS) Aleksandre Jerkov, da ne podržava ni verbalno ni fizičko nasilje u parlamentu ali da ne može da komentariše stvari koje nije videla, jer nije bila u skupštinskoj sali. U izjavi za Televiziju "Prva", Maja Gojković je rekla da je i sama bila žrtva verbalnih pretnji pa i fizičkih napada poslanika opozicije i da je tada poslanica Jerkov svoje komentare počinjala rečenicom: "Ako se tako nešto desilo...".

foto: Filip Plavčić

- Poslednji put sam napadnuta pre nekoliko dana kada mi se poslanik Socijaldemokratske stranke obratio rečima: 'Šta je, bre, ćorava'... Fizički sam napadnuta u svom kabinetu kada nijedna poslanik opozicije nije našao za shodno da osudi nasilničko ponašanje, pa je čak i poslanica Jerkov govorila: 'Ako se to uopšte i dogodilo'. Kada ne osudite nešto što se očigledno desilo, otvarate vrata da se to nastavi - rekla je predsednica parlamenta. Maja Gojković je dodala da je, kada je ušla u salu, primetila da je bilo verbalnog dobacivanja, zbog čega je napravila pauzu ali da ne može da pruži svoju ocenu događaja jer tada nije bila u sali.

- Učiniću sve da poslanici shvate da su ovde zbog svojih glasača i da bi ih zastupali, raspravljali o zakonima i ne bi li gradjanima život izgledao bolji. Fizički obračuni se sankcionišu po Poslovniku, ali toga nije bilo i nadam se da neće ni biti. Ali u svim parlamentima se dešavaju nemile scene. Pre tri-četiri dana sličan dogadjaj se desio u francuskom parlamentu... - rekla je ona.

foto: Dragana Udovičić

Poslanici Srpske radikalne stranke (SRS) u utorak su u skupštinskoj sali okružili i vređali poslanicu DS Aleksandru Jerkov jer je njihovog lidera Vojislava Šešelja nazvala osudjenim ratnim zločincem i pozvala ga da ispuni svoju pretnju da će razbiti njušku svakome ko ga tako nazove.

Bonus video:

Pitali smo građane da li bi ratovali za Kosovo

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.