BRNABIĆEVA: I nama odgovara da uđemo u jaku EU
Ana Brnabić, Foto: Beta

opdobro za srbiju

BRNABIĆEVA: I nama odgovara da uđemo u jaku EU

Makron je takođe pred Evropskim parlamentom u Strazburu danas rekao i da se mora osigurati približavanje Zapadnog Balkana Evropi

Objavljeno:

Premijerka Ana Brnabić ne smatra da su u koliziji izjava francuskog predsednika Makrona da EU ne treba da primi nove članice dok se sama ne reformiše i cilj zemalja Zapadnog Balkana da se pridruže Uniji.

- I nama odgovara jača Evropska unija i ne mislim da su naša dva cilja u kolilziji, mislim naprotiv da nisu. Ukoliko završimo posao koji je pred nama i 2025. budemo spremni za EU i nama je bolje da to bude jaka Evropska unija - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara na konferenciji sa šefom delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem.

Premijerka je poručila da je ona okrenuta reformama u Srbiji, a da je to šta će Eu da radi stvar njihovih zvaničnika i predstavnika zemalja koje su članice.

Francuski predsednik Emanuel Makron danas je rekao da u članstvo EU ne bi trebalo primati nove članice pre nego što se taj blok integriše i sprovede temeljne reforme.

Makron je takođe pred Evropskim parlamentom u Strazburu danas rekao i da se mora osigurati približavanje Zapadnog Balkana Evropi.

- Moramo da se pobrinemo da im pružimo perpektivu, da ih povežemo sa Evropom i to je suštinski prioritet - izjavio je Makron.

Prethodno je predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker poručio da bi Balkan bez evropske perspektive ponovo mogao da utone u sukobe.

Bonus video:

SAHARSKA KIŠA U BEOGRADU! PRLJAVI AUTOMOBILI,KIŠOBRANI...

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.