ALEKSANDRA JERKOV JE ISPROZIVALA RADIKALE: A onda joj je Vjerica Radeta odgovorila... Najbolje da sami pročitate kako!
Radeta Jerkov izvređala na Tviteru, Foto: Zorana Jevtić

au

ALEKSANDRA JERKOV JE ISPROZIVALA RADIKALE: A onda joj je Vjerica Radeta odgovorila... Najbolje da sami pročitate kako!

Radeta nije štedela reči

Objavljeno: 12:29h

Potpredsednica Srpske radikalne stranke Vjerica Radeta veoma je aktivna na društvenim mrežama, gde svakodnevno iznosi svoje mišljenje. Ona ne štedi reči kada su mnoge njene kolege iz skupštinske sale u pitanju, a ovog puta potkačila je Aleksandru Jerkov, poslanicu Demokratske stranke.

Radeta se osvrnula na konstataciju Aleksandre Jerkov da je Šešelj ratni zločinac i da ni on, ni srpski radikali ne bi mogli da budu u Narodnoj skupštini, pa joj nije ostala dužna nazvavši je "belosvetskom profuknjačom".

- Reče Aleksandra Jerkov da je Šešelj ratni zločinac i da ni on ni srpski radikali ne bi mogli biti u Narodnoj skupštini. Ne mogu ni belosvetske profuknjače, pa se ona desila - napisala je Radeta na svom Tviteru.

Poslanica Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov pitala je danas na sednici Skupštine Srbije kada će lideru radikala Vojislavu Šešelju koji je pred Haškim tribunalom osuđen za ratni zločin, biti oduzet mandat, što je naišlo na reagovanje radikala i dobacivanja, pa je i određena pauza od 15 minuta kako bi se "strasti smirile".

Ona je predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković pitala kada će biti primenjen član 88. Zakona o izboru narodnih poslanika, u kome se navodi da poslaniku prestaje mandat pre vremena ako je sudskom odlukom osuđen na kaznu zatvora u trajanju najmanje od šest meseci. - Ratni zločinac Vojislav Šešelj je prošle srede pravosnažnom sudskom odlukom osuđen kaznom zatvora od 10 godina. Tom čoveku nije mesto u Skupštini. Sramota je da osuđeni ratni zločinac predastavlja građane Srbije, a da ne pričam kako je to za one ljude koji su bili žrtve njegove politke - rekla je Jerkov. Ona je kazala i da zna da SNS njegove zločine "ne doživljava strašno ozbiljnim", ta da su ga oni i podržavali dok je činio te zločine i dodala da je negiranje ratnih zločina "samo po sebi problematično". Pošto joj je dok je govorila dobacivao šef poslaničke grupe SNS i predsednik Administrativnog odbora Asleksandar Martinović ona ga je "zamolila" da "simpatije" prema Šešelju sačuva za vreme kada se možda vrati u stranku kod njega i da joj sada ne dobacuje. Ona je pitala i da li će biti zaštićeni poslanici DS kojima je Šešelj pretio i osvrnula se na navode Šešelja da će "razbiti njuške" svakom ko kaže da je ratni zločinac. - Mi iz DS kažemo da je ratni zločinac i evo može da krene od mene da počne - rekla je Jerkov, a u sali su bili poslanici SRS, ali ne i lider radikala koji je otišao ubrzo pošto je na početku rada govorio na sednici.

Bonus video:

Marko Bastać, intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.