Počeli su od Jugoslavije, uništili su Irak i Libiju, sad bomdarduju Siriju. DA LI JE TO NORMALNO?
Aleksandar Čepurin, ambasador Rusije u Srbiji, Foto: Fonet

OGLASIO SE I AMBASADOR RUSIJE

Počeli su od Jugoslavije, uništili su Irak i Libiju, sad bomdarduju Siriju. DA LI JE TO NORMALNO?

On je podsetio na kršenje povelje UN

Objavljeno:

Ambasador Rusije u Srbiji, Aleksandar Čepurin, komentarisao je na Tviteru vazdušni napad na Siriju, uporedivši ga sa bombardovanjem Jugoslavije 1999. godine.

"Paralele sa bombardovanjem Jugoslavije su očigledne, uključujući fabrikovanje lažnih izgovora za agresiju. Treba osuditi agresore, jer sledeći udar mogu izvesti na bilo koju zemlju. Kako je rekao Ernest Hemingvej, „ne pitaj, za kim zvono zvoni, ono zvoni za tobom“, piše u jednom od tvitova.

U drugom, zapitao je da li je bombradovanje Sirije normalno.

"Počeli su od Jugoslavije. Uništili su Irak i Libiju. Sada bombarduju Siriju koja se nalazi u prednjoj liniji borbe protiv terorizma. Bombarduju članicu UN. Bombarduju bez sankcije SB UN. Kršeći Povelju UN. Je li to normalno", naveo je on.

Čepurin se oglasio u danu kada su SAD, Francuska i Velika Britanija izvršile vazdušni napad na Siriju kao odmazdu za napade hemijskim oružjem koji se stavljanu na teret režimu Bašara al Asada. Rusija je bombradovanje Sirije osudila, dok za napad hemijskim oružjem koji je navodno dogodio 7. aprila u Dumi tvrdi da je insceniran.

Bonus video Espreso intervju: Dana Vulin

(Espreso.co.rs/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.